Cifra de afaceri a companiei Romarm s-a mărit de 7 ori. Exporturile de arme și muniții înregistrează creșteri record

Cifra de afaceri a companiei Romarm s-a mărit de 7 ori. Exporturile de arme și muniții înregistrează creșteri record

Exporturile de arme și muniții ale companiei Romarm înregistrează creșteri record, a anunțat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Potrivit acestuia, cifra de afaceri a companiei s-a mărit de 7 ori în ultimul an.

”Dacă e să facem o comparație cu luna septembrie 2021, cifra de afaceri a companiei Romarm s-a mărit de 7 ori. Dacă e să facem o comparație cu bugetul din 2022, așa cum a fost el estimat, veniturile estimate în luna decembrie, atunci avem o creștere de trei ori a cifrei de afaceri a companiei Romarm.

ADVERTISING

Ceea ce înseamnă un plus de activitate, de asemenea, contracte pentru companiile din subordine. Marea majoritate a acestor comenzi vin din export, atât pentru muniția civilă, cât și pentru muniția militară. Avem și comenzi de la Ministerul Apărării Naționale”, a declarat Florin Spătaru la TVR Info.

Țările în care România a exportat armament și muniție sunt partenerii tradiționali: SUA, Israel, Bulgaria, dar și state din Africa.

În luna mai, autorităţile române au semnat un memorandum de înţelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense, document în baza căruia se vor fabrica în România rachete SkyCeptor, un interceptor cu rază lungă de acţiune care are costuri reduse şi este dezvoltat pentru a apăra împotriva rachetelor balistice şi de croazieră.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇