Protest al organizatorilor de evenimente educaționale: Guvernul ignoră un sector important, aflat în imposibilitatea de a mai funcționa

Protest al organizatorilor de evenimente educaționale: Guvernul ignoră un sector important, aflat în imposibilitatea de a mai funcționa

Organizatorii evenimentelor educaționale protestează față de faptul că Guvernul României ignoră un sector important de activitate aflat în imposibilitatea de a mai funcționa.

”Grupul de inițiativă al organizatorilor de evenimente educaționale de business, tehnologie, IT, antreprenoriat și creative, format din principalele companii tip IMM și ONG-uri care realizează, ca principal obiect de activitate, evenimente locale și internaționale de prestigiu care aveau loc în România se declară consternat de faptul că Guvernul ignoră apelurile la dialog și solicitările unei întregi industrii aflate în imposibilitatea de a-și mai desfășura activitatea”, se arată într-un comunicat transmis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Aceștia spun că salută intenția declarată a guvernului de a acorda ajutoare estimate la 100 de milioane de euro colegilor din domeniile muzical, cultural și de divertisment.

Se întreabă, însă, de ce nu sunt ascultate și nemulțumirile lor.

”Susținem acest demers pe care îl considerăm 100% necesar. Nu putem, totuși, să nu întrebăm de această dată public de ce, în ciuda apelurilor noastre repetate și chiar a unor întâlniri avute cu reprezentanți ai Executivului, nu se aude și vocea noastră?”, mai precizează comunicatul.

ADVERTISING

Grupul mai afirmă că evenimentele care aduc un aport esențial la educarea și dezvoltarea mediului de business, în general, și contribuie, prin numărul semnificativ de participanți veniți din afara țării, la imaginea României și la deschiderea unor noi oportunități de afaceri, trebuie susținute urgent.

”În concluzie, facem un apel public către premierul Ludovic Orban și către cabinetul pe care îl conduce să țină cont și de vocea noastră si să includă în măsurile pe care le are în vedere și codul CAEN aferent industriei noastre, 8230 „Activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor” - precum și să dispună de urgență adaptarea schemelor de ajutor pe care Executivul le are în lucru și pentru specificul nostru, companiile și ONG-urile din domeniu”, punctează organizatorii evenimentelor educaționale.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇