Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi transmis la Bruxelles pe 2 iunie şi va fi evaluat două luni

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi transmis la Bruxelles pe 2 iunie şi va fi evaluat două luni

Premierul Florin Cîţu a anunţat că documentul oficial privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi transmis Comisiei Europene pe 2 iunie.

Apoi, veme de două luni de zile, acesta va fi evaluat de Comisie pentru a se ajunge la forma finală.

"Pe 2 iunie, înţeleg, ministrul Ghinea va prezenta varianta finală, varianta finală pe care o trimitem noi. Bineînţeles că va fi evaluată de Comisia Europeană şi vom vedea după aceea ", a declarat Florin Cîţu, duminică.

Întrebat dacă este normal ca opinia publică să afle conţinutul PNRR după ce acesta va fi transmis la Bruxelles, premierul a spus că documentul a fost prezentat în comisiile de specialitate din Parlament.

ADVERTISING

"Specialiştii PSD au fost la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi au văzut proiectul care va merge. Va fi prezentat, varianta pe care o trimitem, repet, nu este varianta finală, urmează în continuare două luni de zile în care va fi evaluat de Comisia Europeană", a precizat Cîţu.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost prezentat recent de premierul Florin Cîțu în Parlament, după ce PSD a cerut insistent acest lucru, amenințând că, în caz contrar, va intra în grevă parlamentară.

ADVERTISING

Vineri, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), afirmând că este un proiect ambițios pe care îl susține.

Șeful statului a spus că am trecut printr-o perioadă foarte dificilă din cauza pandemiei, iar acum obiectivul este construirea României post-pandemice.

Klaus Iohannis a ținut să precizeze că PNRR nu are culoare politică, chiar dacă a fost negociat de actuala coaliție de guvernare.

Președintele a făcut astfel apel la toate forțele politice să iasă din logica de partid și să susțină acest proiect.

ADVERTISING

Citește și: Inadmisibilul mister al PNRR


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇