Panică la pompă: Americanii nu găsesc benzină şi preţurile au explodat. Biden îndeamnă la calm

Panică la pompă: Americanii nu găsesc benzină şi preţurile au explodat. Biden îndeamnă la calm

Şoferii din sud-estul Statelor Unite au dificultăţi să găsească combustibil la pompe, majoritatea benzinăriilor din regiune rămânând fără carburanţi după zilele de panică declanşate de un atac cibernetic asupra celui mai mare operator de conducte din ţară.

Preşedintele Joe Biden a declarat, joi, că activitatea operatorului de conducte de carburanţi Colonial Pipeline va ajunge la capacitate maximă şi că aprovizionarea cu carburant va reveni la normal în weekend, transmite Reuters.

Colonial Pipeline, care s-a închis vinerea trecută după un atac cibernetic ransomware, a anunţat că a început procesul de repornire, dar va dura zile să reia operaţiunile normale.

ADVERTISING

Acest lucru ar putea face ca benzinăriile să aibă probleme de aprovizionare pentru restul acestei săptămâni.

Aproximativ 70% din benzinăriile din statul Carolina de Nord erau fără combustibil, împreună cu aproximativ jumătate din staţiile din Virginia, Carolina de Sud şi Georgia, potrivit firmei de analiză GasBuddy.

Preţurile au explodat

Nicole Guy, agent de leasing din Atlanta, a petrecut o mare parte din dimineaţa zilei de joi conducând de la o benzinărie închisă la alta într-o încercare disperată de a-şi umple rezervorul.

”Sora mea a plătit aseară 3,50 dolari la pompă pentru maşina ei. M-am gândit că dacă mă uit astăzi voi găsi un preţ mai bun. Nu am plătit niciodată atât de mult la pompă."

ADVERTISING

 Ea a spus că era pe punctul să îşi cheme prietenii pentru ajutor pentru găsirea combustibilului.

Preţul mediu al benzinei la nivel naţional a crescut peste 3 dolari galonul, cel mai mare din octombrie 2014, a anunţat Asociaţia Americană a Automobilelor, iar preţurile din anumite zone au crescut cu până la 11 cenţi într-o zi.

Reţeaua Colonial Pipeline transportă 100 de milioane de galoane pe zi de benzină, motorină şi combustibil pentru avioane către Coasta de Est, aproape jumătate din aprovizionarea regiunii.

Panica şoferilor a dus la epuizarea carburanţilor din benzinării chiar şi acolo unde se făceau încă livrări normale.

ADVERTISING

Autorităţile de stat şi federale au făcut apel ca şoferii să nu îşi facă stocuri, spunând că acest lucru ar înrăutăţi lucrurile.

Joe Biden îndeamnă la calm

Preşedintele Joe Biden a declarat, joi, că activitatea operatorului de conducte de carburanţi Colonial Pipeline va ajunge la capacitate maximă şi că aprovizionarea cu carburant va reveni la normal în weekend.

Colonial Pipeline a început, miercuri, să repornească treptat cea mai mare reţea de conducte din ţară.

”În această dimineaţă Colonial a informat că a început să livreze carburanţi pe majoritatea pieţelor pe care le deserveşte şi ar trebui să ajungă la capacitate operaţională completă în aceste momente”, a spus Biden, adăugând că impactul nu va fi resimţit imediat la benzinării şi că va fi nevoie de timp până la revenirea la normalitate.

Administraţia a luat măsuri precum trimiterea combustibilului la benzinării, măsura care va ajuta la umplerea rezervoarelor a 5 milioane de vehicule, a spus preşedintele.

De asemenea, Biden i-a îndemnat pe clienţi să nu cumpere mai multă benzină decât au nevoie, spunând că se aşteaptă ca situaţia să se îmbunătăţească până în acest weekend şi a avertizat benzinăriile împotriva creşterii preţurilor.

"Nimeni nu ar trebui să folosească această situaţie pentru câştiguri financiare", a subliniat liderul de la Casa Albă.

Biden nu crede că guvernul rus a fost în spatele atacului cibernetic, dar cei care au fost implicaţi în atac îşi au sediul în Rusia.

Statele Unite au luat legătura cu Moscova în legătură cu reţelele de ransomware şi ”le vom perturba capacitatea de operare”.

Statele Unite lucrează pentru a stabili un standard internaţional care să alerteze guvernele cu privire la activitatea criminală şi Biden speră să discute acest lucru cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Miercuri, Biden a ordonat crearea unui consiliu de evaluare cibernetică în stilul celor pentru accidentele aeriene şi impunerea de noi standarde software pentru agenţiile guvernamentale. De asemenea, el a cerut Senatului să confirme numirile cheie, cum ar fi cea a lui Chris Inglis, ca director cibernetic naţional.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇