Una dintre cele mai mari rețele de conducte de combustibil din SUA a fost închisă după ce a fost atacată de hackeri

Rețeaua care transportă combustibil către o mare parte din coasta de Est a Statelor Unite a fost închisă după ce a fost atacată de hackeri.

Victima atacului cibernetic este Colonial Pipeline, transmite Reuters.

Compania transportă 2,5 milioane de barili de benzină, motorină, combustibil pentru avioane şi alte produse rafinate pe zi, prin 8.850 km de conducte care leagă rafinării de pe coasta Golfului de estul şi sudul Statelor Unite.

Colonial a oprit sistemele pentru a bloca pericolul, după descoperirea atacului cibernetic de vineri, se arată într-un comunicat. Această acţiune a oprit temporar operaţiunile şi a afectat unele dintre sistemele sale IT, au mai spus reprezentanții companiei.

ADVERTISING

Hackerii au folosit un atac de tip ransomware, care este un software rău intenționat conceput pentru blocarea sistemelor prin criptarea datelor şi solicitarea plăţii pentru recâştigarea accesului.

Compania de securitate cibernetică FireEye a fost adusă pentru a răspunde atacului, au declarat surse din industria de securitate cibernetică, informație care nu a fost confirmată oficial.

Administraţia americană pentru securitatea transporturilor a declarat pentru Reuters că lucrează cu alte agenţii la această situaţie.

ADVERTISING

Colonial nu a oferit mai multe detalii şi nici nu a spus pentru cât timp vor rămâne închise conductele sale.

În spatele atacului ar putea fi gruparea DarkSide

În timp ce ancheta guvernului SUA se află într-o fază incipientă, un fost oficial american şi două surse din industrie au declarat că hackerii sunt cel mai probabil un grup extrem de profesionist.

Anchetatorii analizează dacă este responsabil un grup supranumit ”DarkSide”, de către comunitatea de cercetare a securităţii cibernetice, a spus fostul oficial guvernamental.

ADVERTISING

Acest grup de hackeri este cunoscut pentru desfăşurarea de atacuri ransomware şi extorcarea victimelor, evitând în acelaşi timp, selectiv, ţintele din statele post-sovietice.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇