Operatorii jocurilor de noroc online: O taxă de 40% va reduce veniturile la buget

Operatorii jocurilor de noroc online: O taxă de 40% va reduce veniturile la buget

Operatorii de pe piaţa jocurilor de noroc online atrag atenţia că impunerea unei taxe de 40% va avea ca efect direct reducerea numărului de jucători de pe site-urile licenţiate în România şi migrarea lor către o zona a site-urilor ilegale.

Publicitate

Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND) avertizează că astfel vor exista pierderi pentru toate părţile: jucători, operatori licenţiaţi, Guvern.

Asociaţia estimează că o astfel de taxă ar reduce cu peste 50% taxele plătite de operatorii de jocuri de noroc, ca urmare a reducerii activităţii, şi ar obliga operatorii la reducerea drastică a investiţiilor în unităţi de dezvoltare de software locale, în publicitate, dar mai ales în ceea ce priveşte sponsorizarea sportului românesc.

Publicitate

”Impunerea unei taxe de 40% pe retrageri în domeniul jocurilor de noroc va avea ca efect direct, în segmentul gamblingului online, reducerea numărului de jucători de pe site-urile licenţiate în România şi migrarea lor către zona site-urilor ilegale, nelicenţiate în România.

Astfel, pierderile vor fi pentru toate părţile – jucători, operatori licenţiaţi dar şi Guvern, ale cărui venituri, în loc să crească, vor scădea pe termen scurt şi mediu”, transmite organizaţia, ce reprezintă principalii operatori licenţiaţi de jocuri de noroc la distanţă (online). 

Reprezentanţii AOJND argumentează că jocurile de noroc online sunt o sursă de divertisment şi nu una de venituri pentru jucători, care urmăresc mai mult plăcerea de a concura.  

“Înainte de a adopta o astfel de măsură fiscală, trebuie luaţi în considerare o serie de factori. În primul rând, jocurile de noroc online sunt în principal o industrie a divertismentului, nicidecum o sursă de venituri pentru jucători.

Peste 80% din cei care retrag bani din jocurile de noroc scot sume sub 1.000 de lei

Conform datelor AOJND, peste 80% din cei care retrag bani în urma participării la jocuri de noroc retrag sume de până la maxim 1.000 de lei, majoritatea fiind însă mult mai mici, de ordinul a câtorva sute de lei.

Practic, vorbim majoritar de cazuri în care jucătorul nu urmăreşte câştigul cu orice preţ, ci plăcerea de a concura, în acest fel gambling online fiind mai degrabă o sursă de reducere a stresului cotidian”, susţine Odeta Nestor, preşedintele asociaţiei.

În România, statisticile arată că aproximativ 90% din totalul jocurilor online se desfăşoară pe site-uri licenţiate în România, ceea ce reprezintă un succes la nivel european, susţine asociaţia. 

“Am subliniat deseori că România reprezintă un model de succes în ceea ce priveşte legislaţia în gambling. Însă această situaţie depinde de capacitatea autorităţilor de a menţine un cadru legislativ şi fiscal atrăgător.

AOJND, în calitate de for care reuneşte cei mai importanţi operatori din online licenţiaţi în România, îşi pune la dispoziţia Guvernului întreaga expertiză şi solicită organizarea de consultări la nivel de industrie, aceasta fiind unica modalitate de a obţine o soluţie avantajoasă tuturor părţilor implicate”, a mai declarat Nestor. 

Membrii AOJND sunt Betfair, eFortuna, Netbet, PokerStars, SportingBet, Stanleybet, Unibet, Baumbet, Betano, Circus, Maxbet, Efbet, Public Win, WinMaster.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇