Cum și-au primit jocurile de noroc numele faimos

Cum și-au primit jocurile de noroc numele faimos

Originea jocurilor de noroc este discutabilă. Cu toate acestea, se crede că cel puțin o formă de jocuri de noroc a fost răspândită în aproape toate societățile de-a lungul istoriei. De la romani și greci până la Anglia elisabetană și Franța în timpul lui Napoleon, există mai multe relatări în istorie despre oameni care jucau mai multe tipuri de jocuri de noroc, chiar dacă cu siguranță nu era burning hott online free. Deoarece jocurile de noroc au fost populare în diferite părți ale lumii, jocurile care se joacă în cazinouri și-au primit numele din diferite regiuni. Iată o scurtă istorie a jocurilor de noroc și poveștile din spatele unora dintre cele mai populare jocuri din cazinouri.

Primul casino

Prima casă de jocuri de noroc cunoscută în Europa a fost Ridotto. Localul se afla în Veneția și a fost fondat în 1638 de către Marele Consiliu al Veneției. Casa de jocuri de noroc a fost precursorul unui cazinou și a oferit cetățenilor jocuri de noroc controlate în timpul carnavalului. Ridotto s-a închis în 1774, deoarece oficialii guvernamentali din Veneția au considerat că cetățenii își cheltuiau prea mulți bani acolo și că sărăceau.

ADVERTISING

Primele locuri de jocuri de noroc au fost denumite saloane în istoria americană. Semnificația și crearea acestor stabilimente a fost influențată de patru mari orașe americane: Chicago, New Orleans, St. Louis și San Francisco. Călătorii veneau în saloane pentru a găsi localnici cu care să socializeze și să bea. Bineînțeles, oamenii jucau și jocuri de noroc în saloane. În timpul secolului al XX-lea în SUA, jocurile de noroc au devenit ilegale și au fost interzise de reformatorii sociali și legislatorii vremii. Cu toate acestea, în 1931, jocurile de noroc au devenit din nou legale în Nevada. Primele cazinouri legale din America au fost în acest stat. În 1976, New Jersey a permis oamenilor să joace în Atlantic City; orașul este în prezent al doilea cel mai mare oraș de jocuri de noroc din Statele Unite.

Mulți oameni consideră că cazinourile sunt destul de moderne. Cu toate acestea, adevărul este că jocurile de noroc au fost răspândite în diverse părți ale lumii de când se păstrează înregistrări istorice. Aproape fiecare cultură și societate are o legătură cu jocurile de noroc, iar jocuri precum pokerul și blackjack-ul au o istorie bogată. Majoritatea oamenilor se limitează de obicei la jocurile de masă populare pentru a câștiga un jackpot în timp ce joacă live sau online, iar învățarea istoriei jocurilor ar putea ajuta jucătorii să înțeleagă mai bine cum să joace.

ADVERTISING

Jocurile cu cărți

Jocurile-cu-carti

Primele forme de jocuri de noroc au implicat jocul cu cărți. Cele mai vechi jocuri de cărți datează încă din anii 1100 și se crede că au fost create în China. Jocurile de zaruri și de cărți erau populare în China cu mii de ani în urmă, dar istoricii cred că francezii au creat primul pachet de cărți pe care jucătorii de noroc îl folosesc și astăzi, cu culori care sunt folosite pentru blackjack și poker. Cu toate acestea, vor mai trece sute de ani până când blackjack-ul va fi dezvoltat în New Orleans, în secolul al XIX-lea. Se spune că blackjack-ul a fost inventat pentru ca jucătorii să poată juca în timpul unei scurte pauze. În secolul al XIX-lea, sclavia nu fusese încă abolită în mai multe părți din SUA, ceea ce înseamnă că mai mulți oameni din zona New Orleans erau încă sclavi sau trăiau în condiții asemănătoare sclaviei.

ADVERTISING

Alte culturi jucau variante de blackjack, dar foloseau jetoane în loc de cărți. Unele societăți încă folosesc jetoane pentru a juca blackjack. Mah-jongg, un joc chinezesc, folosește jetoane ornamentate care sunt din ceramică sau din lemn.

Sloturile

De asemenea, este important de reținut că nu toate jocurile de cazino populare provin din societățile antice. Primele aparate de joc au fost dezvoltate în California de Charles Fey în anii 1800. Nu a durat mult până când aparatul de joc a revoluționat jocurile de noroc, în special pentru jucătorii ocazionali care se bucurau de emoția de a se învârti pentru a câștiga un jackpot. Aparatele de joc au contribuit, de asemenea, la transformarea cazinourilor de tip riverboat în distracție populară a americanilor, deoarece bărcile fluviale au fost inventate cam în aceeași perioadă cu aparatele de joc.

Aparatele de joc au mai fost numite și bandiții cu un singur braț. Acest lucru se datorează faptului că aparatele au fost inițial acționate de o pârghie de pe partea laterală a aparatului, care are o formă asemănătoare cu cea a unui braț. "Bandit" este un alt cuvânt pentru hoț, iar aparatul de sloturi avea capacitatea de a-i lăsa pe oameni cu datorii atunci când jucau de prea multe ori fără să câștige.

Ruleta

Ruleta

Ruleta își are originea în Europa și a fost denumită inițial Ruleta Franceză. Jocul a luat naștere în 1655, când Blaise Pascal, un om de știință francez, a creat jocul sub forma unei mașini cu mișcare perpetuă. Roulette înseamnă "roată mică" în franceză.

Cu toate acestea, tradiția de a folosi o roată care se învârte datează din epoca greco-romană. Soldații romani învârteau roata unui car pentru a alege un păcătos. Jocul presupunea și o săgeată care arăta spre unul dintre cele 10 spații câștigătoare de pe teren. Grecii foloseau un scut în loc de roata carului; totuși, premisa jocului este aceeași. Scutul roții se oprea și marca un spațiu cu o săgeată, iar acesta era considerat spațiul câștigător.

Concluzie

Odată cu introducerea și revoluția internetului, tot mai mulți jucători devin acum interesați de jocurile de cazino. Jocurile online îi atrag chiar și pe cei care de obicei nu joacă în cazinouri live. Jocurile virtuale le permit oamenilor să joace în confortul propriilor case. Unele jocuri de cazino pot fi jucate chiar și pe dispozitive mobile, astfel încât oamenii pot juca în deplasare. Multe dintre jocurile care se joacă în mod normal în cazinouri pot fi, de asemenea, jucate online, astfel încât este obișnuit să găsești jocuri precum blackjack, ruletă și poker prin intermediul operatorilor online.