Top cele mai mari companii de jocuri de noroc

Top cele mai mari companii de jocuri de noroc

Pe plan internațional, dar și în România, există unele companii cu adevărat impresionante care activează pe piața jocurilor de noroc – descoperă-le aici!

Cele mai mari companii de jocuri de noroc din lume

Cu mici excepții (de exemplu țările arabe), jocurile de noroc sunt populare în toată lumea în 2022 și reușesc să străbată orice restricții geografice. Le găsim la colț de stradă, online, gratuit sau pe bani reali și le putem accesa rapid, inclusiv de pe telefon. De aceea, segmentul acesta de piață se dezvoltă foarte repede, iar competiția dintre operatori este mereu la cote înalte, pentru a le oferi jucătorilor cele mai bune păcănele, competiții sau premii. 

ADVERTISING

Fiecare dintre noi cunoaștem cel puțin câteva branduri de jocuri de noroc – am văzut reclame la TV, săli de jocuri și agenții de pariuri de cartier sau reclame pe internet la branduri precum SlotV online sau Unibet.

Iată cele mai influente companii din domeniul jocurilor de noroc în 2022 și motivele pentru care au ajuns atât de sus:

#3 Grupul Kindred

Grupul Kindred, în trecut Unibet Group PLC este o companie de gambling online internațională care operează 9 branduri în total, cele mai populare fiind Unibet, Maria Casino și 32 Red. O parte dintre acestea pot fi accesate în mod legal și în România – cunoscutele branduri Unibet și Vlad Cazino. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Grupul Kindred este activ și licențiat pe numeroase piețe europene, printre care se numără și Malta, Gibraltar sau Danemarca, dar și peste ocean – în plus, este unul dintre grupurile de gambling dominante în nordul Europei. De asemenea, este și o companie tranzacționată public pe bursa din Stockholm. 

Prin intermediul brandurilor sale, grupul Kindred reușește să opereze pe mai multe segmente cheie de piață - pariuri sportive, jocuri de cazino (poker, ruletă, blackjack, baccarat), bingo și cazino live. 

ADVERTISING

#2 Entain

Entain, fostul GVC Holdings, este un fond de investiții care, în ultimii ani, a absorbit o serie de branduri de gambling de peste tot în lume. Printre altele, Entain deține branduri consacrate de jocuri de noroc ca Bwin, Ladbrokes, Borgata sau BetMGM. Nu e de mirare că acestea nu vi se par cunoscute – Entain a decis să se extindă în principal în zonele vorbitoare de limbă engleză precum Marea Britanie, Australia și SUA. De asemenea, compania s-a extins și pe piețe din unele zone surprinzătoare, precum China – prin brandul de sporturi virtuale AGT

#1 Flutter Entertainment

Flutter Entertainment PLC. este un grup de companii de jocuri de noroc care a luat naștere din fuziunea a două branduri cunoscute de pariuri sportive pe piața europeană și britanică, Paddy Power și Betfair. Compania este listată pe bursa din Londra și a fost inclusă în indicele FTSE100.

Flutter Entertainment este un furnizor global de servicii de pariuri sportive, gaming și entertainment și are un număr record de 14 milioane de clienți. Nu în ultimul rând, Flutter deține câteva dintre cele mai respectate branduri de pariuri sportive, poker și cazino din Marea Britanie, SUA, UK și Europa  - Betfair, Paddy Power, FanDuel, FoxBet, Sportsbet, TVG și Adjarabet.

În țara noastră, Flutter Entertainment este prezent prin cel mai mare brand de poker pe plan internațional, PokerStars, faimos pentru faptul că a organizat mai mult de un miliard de turnee online pentru fanii celui mai îndrăgit joc de cărți. Sub acest brand, Flutter oferă românilor servicii de poker, cazinou și pariuri sportive.