Ciolacu, despre impozitul pe clădiri: Nu îmi cereţi ca un apartament din Primăverii să plătească la fel ca un apartament din Buzău. Noi taxe pe jocurile de noroc

Ciolacu, despre impozitul pe clădiri: Nu îmi cereţi ca un apartament din Primăverii să plătească la fel ca un apartament din Buzău. Noi taxe pe jocurile de noroc

Liderul PSD Marcel Ciolacu a oferit detalii, joi, despre intenţia de a aplica impozitul pe clădiri în funcţie de valoarea acestora.

Astfel, el a precizat că nu va fi de acord ca un apartament din Primăverii (cartier select din Bucureşti) să plătească acelaşi impozit cu un apartament din Buzău.

”Cred că e un lucru de bun simţ, primarii au o marjă, ei hotărăsc, au un minim şi un maxim. Nu îmi cereţi ca un apartament din Primăverii, care face un milion de euro, să plătească acelaşi impozit cu un apartament din Buzău, care face 80.000 de euro, că nu voi fi de acord cu aşa ceva”, a explicat Ciolacu.

ADVERTISING

Despre o impozitare a câştigurilor din jocurile de noroc, Ciolacu a spus că ”este posibil să se ia o astfel de măsură.

”Eu cred că statul român are datoria de a nu încuraja jocurile de noroc, mai ales în perioade de criză, când astfel de lucruri explodează, în orice societate”, a explicat Ciolacu.

Deduceri fiscale pentru angajații cu venituri mici și medii

Totodată, preşedintele PSD a spus că miercuri a avut loc o ședință a coaliţiei, o şedinţă tehnică şi aplicată cu mai mulţi reprezentanţi din administraţia centrală, preşedinţi de agenţii, pentru a face agenda deciziilor care vor fi luate săptămâna viitoare.

ADVERTISING

El a precizat că s-a convenit să fie alocată suma de 3 miliarde de lei pentru deduceri fiscale.

”În acest moment, s-a convenit să fie alocată suma de 3 miliarde de lei şi, în funcţie de această sumă, urmează ca Ministerul de Finanţe şi ANAF-ul să facă simulări”, a spus el, arătând că este vorba de deduceri pentru cei cu venituri mici şi medii.

Astfel, românii plătiți cu salariul minim ar putea să nu mai achite impozit pe venit, iar cei care au câştigat până la 3.500 de lei net să plătească la stat taxe mai mici.

ADVERTISING

”Categoric, până la data de 1 (iulie - n.red.), ordonanţa de urgenţă va fi dată, ca să ne încadrăm în predictibilitatea cerută de toată lumea, şi de mediul de afaceri”, a promis Ciolacu.

Despre noua taxă de solidaritate, Ciolacu a spus că ”era vorba de o taxă direcţionată către sănătate şi învăţământ”.

”Încă avem acele discuţii, avem opinii divergente, dar este normal. Important este ca, atunci când vom lua deciziile, să fie cele corecte şi aşteptate de către români şi mai ales cele eficiente pentru societate”, a precizat liderul PSD, arătând că trecem printr-o perioadă complicată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇