Muzeul Brukenthal are de plătit 100.000 de euro la gaz și curent în ianuarie

Muzeul Brukenthal are de plătit 100.000 de euro la gaz și curent în ianuarie

Reprezentanții Muzeului Național Brukenthal au de plătit 100.000 de euro pentru facturile la gaz și la curent în luna ianuarie.

Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal, spune că dacă și la următoarele facturi va fi același preț, bugetul alocat instituției se va termina până în luna mai, scrie Turnul Sfatului.

„Pe luna ianuarie am plătit gazul și curentul 100.000 de euro, adică 500.000 de lei. Avem multe clădiri, dar și așa este o cifră…Plutim și când nu mai plutim ne punem pușca-n gură și-l rugăm pe domnul Chituță să apese pe trăgaci. Oricum ați văzut că o bătrână trebuie să-și dea mai mult decât pensia pe gaz.

ADVERTISING

E o treabă comună. Sunt sigur că și Muzeul Astra are sume mari de plătit și toată lumea, de fapt. Să sperăm că legiuitorul își va reveni și ne va sprijini într-un fel sau altul”, a declarat Sabin Luca.

El a explicat că nu poate reduce temperatura, pentru că în muzee aceasta trebuie să rămână constantă pentru a nu se deteriora lucrările.

”În muzee, nu putem să reducem sau să ridicăm standardele de temperatură pentru că influențează umiditatea și nu este voie prin lege să facem aceste mișcări. Trebuie să ținem temperatura constantă prin legea muzeului și normele de aplicare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Noi mergem până la final și când nu mai e, punem bomba, nu-mi dau seama ce se va face. Dacă am opri căldura, în două trei zile încep condensurile. Noi vom plăti până epuizăm bugetul.

Am calculat că la aceste prețuri, în mai, când este ziua muzeelor, ar cam fi închiderea definitivă. Terminăm tot bugetul și gata. Dar nu cred că va fi atât de grav și ne vom reveni ca întotdeauna”, a declarat Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal.

Și Castelul Peleș a primit o factură la gaze de peste 86.000 de lei pe luna decembrie (17.400 de euro), cu 80% mai mare decât în anul anterior.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇