Ministrul Turcan spune că încă nu s-a luat o decizie privind neimpozitarea salariului minim, deși Năsui a anunțat că măsura se aplică din 2022

Ministrul Turcan spune că încă nu s-a luat o decizie privind neimpozitarea salariului minim, deși Năsui a anunțat că măsura se aplică din 2022

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că nu s-a luat o decizie în coaliţia de guvernare cu privire la propunerea formulată de USR privind neimpozitarea salariului minim.

„Există trecută această idee în programul de guvernare pentru a fi supusă unei dezbateri în interiorul Coaliţiei şi a lua o decizie. Nu e luată încă o decizie pe acest subiect. Există şi avantaje şi dezavantaje pentru aplicarea unei astfel de măsuri şi nu aş vrea să mă antepronunţ înainte de a purta această discuţie în interiorul coaliţiei”, a declarat Raluca Turcan, luni seară, la B1 Tv.

ADVERTISING

Turcan a precizat că, în prezent, ministerul pregăteşte un proiect privind facilitarea contractelor de muncă pentru "muncile casnice”, precum cele de menajeră, grădinar.

"Am transmis organizaţiilor patronale şi sindicale acest proiect să vedem cum am putea face mai atractive anumite forme de angajare”, a explicat Turcan.

Reducerea impozitării muncii prin scutirea de taxe şi impozite a 2.230 de lei din salariul brut (echivalentul salariului minim pe economie) şi aplicarea taxelor şi impozitelor doar pe suma care depăşeşte salariul minim pe economie a fost una dintre măsurile cu care Alianţa USR PLUS a intrat în negocierile cu PNL, PMP şi UDMR, în vederea formării unei majorităţi care să poată duce la o coaliţie de guvernare.

ADVERTISING

Amintim că ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR), a transmis vineri că, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei.

Detalii aici - Ministrul Năsui anunţă zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare, din 2022: Românii fac salariul aproape jumi-juma cu statul

Vezi și:

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇