Ministrul Economiei vrea un nou avion produs în România: Hai să îmbunătățim Șoimul!

Ministrul Economiei vrea un nou avion produs în România: Hai să îmbunătățim Șoimul!
Foto: Wikimedia

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, spune că vrea să aducă la masă toţi jucătorii din industria aeronautică şi să avem un nou proiect de ţară, respectiv să producem un avion în România.

Vineri, ministrul Economiei a fost în vizită la Bacău, la Aerostar, AE Electronics şi Elmet. El a anunțat că săptămâna viitoare vor avea loc discuții cu toți judecătorii din industria aeronautică din România.

„Să avem un proiect de ţară, un nou avion produs în România, cu ajutorul companiilor din România, utilizat nu numai în România, în regiune şi, de ce nu, la nivel mondial (...)

ADVERTISING

Nu sunt specialist în domeniul aviaţiei. Este provocarea pe care am lansat-o celor de la Aerostar. România are o tradiţie, a construit avioane, a construit prototipuri, IAR 99 este un avion românesc.

De ce să nu lansăm aceste provocări, de ce să nu reiniţializăm cercetarea/dezvoltarea în domeniul aeronauticii, astfel încât să avem un produs românesc? Din discuţiile preliminare pe care le-am avut, a reieşit că ar putea să facă un avion pentru partea de training a echipajului care să corespundă standardelor internaţionale, dar care să fie produs în România.

ADVERTISING

Hai să îmbunătăţim Şoimul, hai să facem un model modernizat. Numai prin cercetare şi dezvoltare putem să ţinem pasul cu cei de talie mondială”, a spus Spătaru, citat de News.ro.

IAR 99 Șoim este un avion militar românesc, produs de Avioane Craiova SA. Întrebuințarea principală este aceea de avion de antrenament capabil să asigure misiuni de atac la sol (CAS - close air support) precum și misiuni de recunoaștere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇