Cum motivează Cîțu că-l ține ministru pe Virgil Popescu: Nici noi nu punem presiune pe cei responsabili cu peste 100 de decese pe zi și inflație de peste 10%

Cum motivează Cîțu că-l ține ministru pe Virgil Popescu: Nici noi nu punem presiune pe cei responsabili cu peste 100 de decese pe zi și inflație de peste 10%

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat, luni, că partidul său nu simte o presiune privind remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Cîțu a spus că, în schimb, nici liberalii nu cer demisia miniștrilor social-democrați de la Sănătate și Finanțe, chiar dacă el a dat de înțeles că nu consideră că își fac bine treaba.

”Nu simţim (presiune pentru remanierea lui Virgil Popescu - n.red.), cum nici noi nu punem presiune pe cei care sunt responsabili cu peste 100 de decese pe zi sau cu inflaţie de peste 10% şi dobânzi mari şi aşa mai departe”, spune Florin Cîţu.

ADVERTISING

Preşedintele PNL a arătat că ”soluţiile trebuie să vină din guvern”, referitor la măsurile din energie. 

Duminică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că decizia privind evaluarea activităţii miniştrilor aparţine premierului şi spune că nu îi poate „cere” acestuia „evidenţe”, afirmaţia fiind făcută în contextul în care a fost întrebat dacă va solicita demiterea ministrului Energiei, în situaţia în care acesta nu vine cu o propunere privind rezolvarea problemelor legate de criza preţurilor la electricitate şi gaze naturale.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis luni, în contextul apariţiei unor noi speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, că schimbarea unui ministru este şi rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind pus în discuţie un astfel de subiect.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇