Va fi demis ministrul Virgil Popescu? Nu e pus în discuţie un astfel de subiect

Va fi demis ministrul Virgil Popescu? Nu e pus în discuţie un astfel de subiect

Schimbarea unui ministru este şi rămâne responsabilitatea premierului, nefiind pus în discuţie un astfel de subiect în acest moment, a precizat luni purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, în contextul zvonurilor privind demiterea lui Virgil Popescu.

”În urma apariţiei unor noi speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului este împuternicit să facă următoarele clarificări: Schimbarea unui ministru este şi rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind  pus în discuţie un astfel de subiect”, a precizat Dan Cărbunaru.   

ADVERTISING

Premierul Nicolae Ciucă a mai avut un punct de vedere similar şi după nemulţumirile transmise, neoficial, de liberali, în privinţa ministrului Muncii, Marius Budăi, în privinţa majorării pensiilor cu 40% şi renegocierea PNRR. 

Duminică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că decizia privind evaluarea activităţii miniştrilor aparţine premierului şi spune că nu îi poate „cere” acestuia „evidenţe”, afirmaţia fiind făcută în contextul în care a fost întrebat dacă va solicita demiterea ministrului Energiei, în situaţia în care acesta nu vine cu o propunere privind rezolvarea problemelor legate de criza preţurilor la electricitate şi gaze naturale.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Cel care face prima evaluare a miniştrilor este prim-ministrul. Nu pot să-i cer evidenţe domnului prim ministru Nicolae Ciucă şi este un om cât se poate de înţelept şi responsabil”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Digi 24, întrebat dacă va solicita demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Ciolacu a menţionat că nu a discutat cu premierul despre schimbarea din funcţie a ministrului Energiei.   

De altfel, Marcel Ciolacu și deputații PSD au votat contra moțiunii simple depuse de USR pentru demiterea ministrului Virgil Popescu, cu doar 3 excepții.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇