Ministrul Virgil Popescu (PNL) justifică numirea lui Alexandru Stănescu în conducerea ANRE: Nu trebuie să fii energetician ca să iei decizii despre energie

Ministrul Virgil Popescu (PNL) justifică numirea lui Alexandru Stănescu în conducerea ANRE: Nu trebuie să fii energetician ca să iei decizii despre energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, pare să nu aibă nicio problemă ca fratele lui Paul Stănescu să fie numit în conducerea ANRE, deşi acesta din urmă nu are nicio legătură cu domeniul.

Virgil Popescu consideră că nu trebuie să fii inginer electronist, energetician sau să fi lucrat într-o companie din domeniul energiei ca să poți să iei decizii despre energie.

„Acuma, nu trebuie să fii inginer electronist sau energetician sau să fi lucrat într-o companie din domeniul energiei ca să poți să iei decizii despre energie. Mi-e greu să cred că numai acei oameni pot să fie în Comitetul de Reglementare ANRE.

ADVERTISING

Nu știu CV-ul dlui Stănescu, știu că a fost deputat, știu că are o experiență în administrație, dar despre experiența dânsului în domeniul energetic chiar nu cunosc, dar principiul meu e că nu trebuie să fii neapărat pe acel domeniu, să stăpânești acel domeniu, să fi lucrat într-un domeniu ca să poți să fii un bun manager în acel domeniu.

Și există, cred, exemple nenumărate între manageri care au fost mutați sau s-au dus dintr-o parte în alta, în domenii complet diferite, inclusiv în companii multinaționale, și au fost foarte bine în locurile unde au fost puși”, a declarat Virgil Popescu, luni seara, la Digi24.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alexandru Stănescu, susținut de PSD

Marcel Ciolacu a precizat, luni, la Parlament, că grupul PSD îl propune pe Alexandru Stănescu, pentru că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de la alegeri de anul trecut.

”Domnul Stănescu este propunerea noastră în comitetul ANRE de supraveghere. Sunt convins că o să răspundă în faţa comisiei. Este propunerea din partea grupului PSD, avem dreptul să facem această propunere. Este un fost parlamentar, m i se pare că două mandate, a fost şi preşedinte de comisie. A fost şi la comisia de agricultură”, a spus Ciolacu.

ADVERTISING

Stănescu e specialist în agricultură

Stănescu nu are însă nicio legătură cu domeniul energiei, ci s-a doar în zona de agricultură.

A a fost deputat PSD pentru două mandate, în perioada 2012-2020. A fost președinte al Comisiei de Agricultură din 2017 până în 2020. Anterior, a fost vicepreședine al comisiei.

A absolvit Facultatea de Mecanică Agricolă București. Ulterior, a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, Vișina iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A., Bucinișu.

Potrivit declarației de avere, deține mai multe terenuri agricole, pe zeci de hectare, în județul Olt.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇