Ministrul Virgil Popescu ne îndeamnă să facem economie la energie: Ar trebui să ne schimbăm comportamentul

Ministrul Virgil Popescu ne îndeamnă să facem economie la energie: Ar trebui să ne schimbăm comportamentul

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că românii ar trebui să îşi schimbe comportamentul, în privinţa consumului de energie, el recunoscând că mai lasă luminile aprinse în camera din care iese şi apoi îşi aduce aminte şi tot nu se duce să le stingă.

Despre afirmaţiile sale că ar trebui să ne obişnuim să nu mai fim pro-consum, ministrul Virgil Popescu a spus că trebuie să ne obişnuim să punem televizoarele pe stand-by.

”Şi eu las luminile aprinse în camera din care ies şi apoi îmi aduc aminte şi tot nu mă duc să le sting. Cred că ar trebui să ne schimbăm uşor uşor comportamentul, pentru că este spre binele nostru”, a precizat ministrul Energiei, marţi seara, la Profit TV.

El a explicat că cetăţenii europeni, cei din Vest, fac lucrul acesta demult.

”Asta am vrut să spun, că până la urmă este spre binele nostru şi se va vedea în eficienţa consumului casnic, de exemplu”, a mai explicat Virgil Popescu.

Ministrul a dat asigurări că Guvernul va veni cu noile măsuri privind facturile la energie, până în luna aprilie, precizând că se vor înţelege în coaliţie pe acest subiect.

”Lucrăm la minister şi în Guvern, cu colegii miniştri, cu ANRE, pe mai multe scenarii. Acum, ca să vedem care e cel mai bun scenariu, lăsaţi-ne să îl finalizăm, cu certitudine o să avem o soluţie înainte de 1 aprilie, pe care să o implementăm de la 1 martie”, a spus Virgil Popescu, arătând că nu s-a luat încă o decizie.

Ministrul Energiei se aşteaptă ca preţul la gaz să scadă, după ce trece iarna, pentru că nu va mai fi acelaşi consum şi a precizat că tensiunile din regiune nu afectează. ”Nu cred că se va ajunge ca Europa să nu mai aibă gaze”, a precizat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇