Italia se confruntă de Paște cu cea mai gravă criză din acest secol din cauza sărăciei

Italia se confruntă de Paște cu cea mai gravă criză din acest secol din cauza sărăciei

Criza sărăciei de Paşte din acest an înregistrată în Italia va fi cea mai gravă de la începutul secolului, pandemia de COVID-19 împingând 5,6 milioane de italieni în sărăcie absolută, a declarat luni asociaţia de fermieri Coldiretti, care i-a prezentat luni, la Roma, premierului Mario Draghi programe de solidaritate în domeniul alimentar.

„Niciodată nu s-a întâmplat ca atât de mulţi italieni să întâmpine dificultăţi de Paşte”, a declarat Colduretti, estimând că numărul celor care se vor confrunta cu sărăcia în timpul sărbătorilor pascale din acest an va fi cu un milion de ori mai mare decât anul trecut, informează ANSA.

Procentul populaţiei sărace a crescut de la 6,8% la 9,4%, în nordul Italiei, aceasta fiind şi partea cea mai afectată a ţării în ceea ce priveşte urgenţele sanitare, conform datelor asociaţiei Coldiretti.

Criza cauzată de apariţia noului coronavirus a afectat peste 1,3 milioane de copii şi minori sub 18 ani, a declarat asociaţia, cu 209.000 mai multe persoane decât de Paştele trecut.

Citește articoelel zilei pe SpotMedia.ro: