INS a revizuit creşterea economică din trimestrul II la 14,4%

INS a revizuit creşterea economică din trimestrul II la 14,4%

Instititul Național de Statistică a revizuit în creștere evoluția economiei românești pe trimestrul II 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut, de la 13,6% la 14,4%.

Comparativ cu primul trimestru din 2021, Produsul Intern Brut a crescut cu doar 1,9%.

Volumul valorii adăugate brute pe ramuri de activitate a înregistrat modificări mai importante în: construcţii (+6,6 puncte procentuale); activităţi de spectacole, culturale şi recreative; reparaţii de produse de uz casnic şi alte servicii (+5,5 puncte procentuale).

Din punctul de vedere al utilizării PIB, modificări mai importante ale contribuţiei la creşterea PIB, între cele două estimări, au înregistrat cheltuiala pentru consumul final al gospodăriilor populaţiei, de la +6,2% la +7,3%, şi exportul net de bunuri şi servicii, de la -1,9% la -2,1%.

În luna august, INS estima că economia României a crescut cu 13,6% în trimiestrul II din 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut.

În luna aprilie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a îmbunătăţit, semnificativ, estimările privind evoluţia economiei româneşti, care ar urma să înregistreze în acest an un avans de 6%.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇