Executivul va forma un grup de lucru din care vor face parte şi reprezentanţii industriei HORECA în vederea elaborării unor reguli de protecţie sanitară care să fie aplicate în restaurante, atunci când vor fi deschise, în măsura în care evoluţia epidemiologică o va permite, informează Guvernul, joi, pe pagina de Facebook.
„Scopul acestui demers comun este ca împreună, autorităţi şi sectorul HORECA, să lucrăm pentru siguranţa clienţilor şi pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele îşi vor relua activitatea, serviciile vor fi oferite în condiţii de protecţie şi nu va exista riscul îmbolnăvirilor”, a subliniat premierul Ludovic Orban, conform sursei citate.
Reprezentanţii HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică şi au oferit sprijinul şi expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare.
La întâlnirea care a avut loc joi după-amiaza la Palatul Victoria au mai participat ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela şi şeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.