Orban: Planul de relansare economică va schimba strategia de dezvoltare a României. Președintele a fost partenerul nostru

Orban: Planul de relansare economică va schimba strategia de dezvoltare a României. Președintele a fost partenerul nostru

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor să finalizeze, până la finalul săptămânii, toate actele normative necesare implementării Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică.

Prim-ministrul a precizat că își dorește ca în cel mult o lună programul să fie pus în practică.

”Vă adresez solicitarea să finalizați toate proiectele de acte normative necesare pentru implementarea tuturor măsurilor care sunt prevăzute în program. Ministerul Finanțelor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul de Externe trebuie să fie implicate în continuare în asigurarea adoptării actelor pentru toate procedurile necesare pentru accesarea fondurilor europene.

ADVERTISING

Până la sfârșitul saptămânii, toate proiectele de acte normative trebuie elaborate și trimise pe circuitul de avizare al ministerelor, astfel încât într-un termen de maxim o lună să avem toate instrumentele pentru punerea în practică a programului. I-am spus ”Reclădim România, de fapt o modernizăm”, a declarat Orban la începutul ședinței de guvern de miercuri.

Planul de relansare economică, spune Orban, va schimba strategia de dezvoltare a României și viziunea asupra modului în care țara trebuie să se dezvolte, să se modernizeze.

ADVERTISING

”Mulțumesc tuturor miniștrilor și echipelor de la nivelul ministerelor care au lucrat la Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică.
Ați făcut un lucru extrem de benefic și de util.

Acest plan va schimba strategia de dezvoltare a României, va schimba viziunea asupra modului în care România trebuie să se dezvolte, să se modernizeze, să își crească competitivitatea pe plan internațional.

Sunt convins că prin acest Plan Naţional de Investiţii şi Relansare Economică vom reuși să asigurăm o dezvoltare accelerată a României, o creștere economică bazată pe piloni sustenabili”, a subliniat premierul.

ADVERTISING

”Președintele a fost partenerul nostru în toată aceasta perioadă”

Ludovic Orban a ținut să precizeze că Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică a fost pus la punct alături de președintele Klaus Iohannis.

”Azi va fi prezentat public programul, alături de noi va fi președintele României, care a fost partenerul nostru în toată această perioadă, alături de care am reușit să punem la punct un plan economic atât de ambițios, care va da rezultate și care va fi performant.

Miniștrii care au de prezentat programe sectoriale să fie pregătiți, să informăm corect toți cetățenii romani, toate companiile, toate ONG-urile.

Vor fi prezenți și reprezentanții misiunilor diplomatice, să creem predictibilitate”, a încheiat Orban.

Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică va fi prezentat miercuri seară, la ora 18:00.

Citește și:

Guvernul a decis cât vor costa primele 3 spitale regionale. Lucrările urmează să fie finalizate în 2027

USR critică planul de relansare propus de PNL: O salată plină cu scheme de subvenţii. Se reiau şi teme vechi precum salvarea de la faliment a unor corporaţii din banii românilor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇