Ghinea anunță că PNRR va fi depus în sistemul informatic al UE pe 31 mai, iar pe 2 iunie îl publică integral

Ghinea anunță că PNRR va fi depus în sistemul informatic al UE pe 31 mai, iar pe 2 iunie îl publică integral

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat miercuri că pe 31 mai România va depune Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în sistemul informatic al Uniunii Europene şi pe 2 iunie va fi publicat integral.

„Pe 31 mai vom depune PNRR în sistemul informatic al Uniunii Europene. Tehnic înseamnă că sunt 30 de documente separate (…) Pe 1 iunie le vom sintetiza, punem într-un singur document unic şi pe 2 iunie vă invit la o conferinţă de prezentare. Publicăm întreg PNRR al României”, a spus Ghinea, miercuri, la Parlament.

ADVERTISING

El a explicat că nu este publicat mai devreme pentru că deocamdată este "un document unic".

"Nicio altă ţară nu a publicat un document de lucru. Mai mult, chiar sunt două state care au publicat integral planurile lor. Noi vom fi a treia", a adăugat Ghinea.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit miercuri, în şedinţă comună, pentru prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi pentru ratificarea Tratatului EURATOM.

Urmărește LIVE pe SpotMedia.ro declarațiile și principalele momente din Parlament. Premierul Cîțu explică în Parlament ce e PNRR. PSD acuză ”coaliția șmenului”, AUR recită din Eminescu

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇