Falimentul Euroins, reacții politice: Opoziția cere demiterea conducerii ASF

Falimentul Euroins, reacții politice: Opoziția cere demiterea conducerii ASF

După ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, reacțiile politicienilor nu au întârziat să apară. USR și PMP consideră că ASF este principalul vinovat și cer demiterea șefilor instituției.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a depus vineri solicitare oficială pentru revocarea din funcție, de către Parlament, a actualei conduceri a ASF.

„Ce se întâmplă cu Euroins este o nouă țeapă pe piața de asigurări, o țeapă la care ASF este complice. Am avut City Insurance în 2022, astăzi este Euroins. Să fie limpede: ASF a lăsat Euroins să vândă hârtii A4 pe post de RCA.

ADVERTISING

ASF a fost complice la o gaură, cum spune chiar Autoritatea într-un comunicat astăzi, de 1,75 de miliarde lei, sub cerința de capital minim absolută. ASF trebuia să supravegheze și i-au lăsat în continuare pe cei de la Euroins să vândă RCA, asigurări care acum nu mai au nicio acoperire”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

El amintește de declarația lui Marcel Ciolacu privind „un eventual faliment” în piața RCA.

„Dovada că Marcel Ciolacu știa de mai multă vreme de situația Euroins o reprezintă declarațiile sale de săptămânile trecute. PSD și PNL au obligația să explice românilor de ce au înțesat conducerea ASF cu oameni de partid, cu rude, soți și soții, oameni care au lăsat să se întâmple dezastre pe piața de asigurări, astfel că românii au ajuns să plătească de două-trei ori mai mult pentru o poliță RCA”, potrivit unui comunicat USR, transmis SpotMedia.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și liderul PMP Eugen Tomac spune că trebuie demisă conducerea Autorităţii de Supraveghere Fiscală (ASF), iar instituţia trebuie reorganizată din temelii.

”Ţepele marca Bancorex au revenit in România. După insolvenţa Euroins, conducerea Autorităţii de Supraveghere Fiscală (ASF) trebuie demisă, iar instituţia trebuie reorganizată din temelii. Sub ochiul vigilent al actualei conduceri ASF, venită pe filiera PSD, se dau tunuri care aduc aminte de Bancorexul anilor ’90”, a declarat Eugen Tomac, potrivit unui comunicat, transmis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Potrivit lui Tomac, ”Euroins a emis poliţe de aproape 400 de milioane de euro pe care statul va trebui să le garanteze acum, iar falimentul City Insurance a condus la pierderi estimate de 120 de milioane de euro”.

Vezi ce poți face dacă ai poliță RCA la Euroins, odată ce societatea a intrat în faliment.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇