eMAG a decis să treacă permanent la modul de lucru hibrid după pandemie

eMAG a decis să treacă permanent la modul de lucru hibrid după pandemie

Cel mai mare retailer online din România, eMAG, anunță că peste 3.000 de angajați vor lucra permanent în mod hibrid după pandemie, decizia fiind luată în urma studiilor despre modul de lucru, efectuate în ultimul an.

Potrivit companiei, modul de lucru hibrid este varianta prin care oamenii beneficiază de ce e mai bun din ambele variante: lucratul de la birou și de acasă.

Potrivit studiului realizat, 96% dintre cei chestionați au răspuns că în această perioadă în care au lucrat de acasă s-au simțit mai productivi, iar 78% au spus că s-au adaptat bine și foarte bine la munca exclusiv de acasă.

ADVERTISING

Când au fost întrebați cum își doresc să lucreze pe termen lung, cei mai mulți dintre ei, 97%, au spus că vor să îmbine munca de acasă cu cea de la birou.

Angajații vor decide împreună cu managerul cum vor să lucreze

”Acum un an, când primele cazuri Covid-19 au fost confirmate pe teritoriul României, peste 3.000 de oameni din eMAG au început să lucreze de acasă.

În toată această perioadă, compania a desfășurat mai multe studii interne, cantitative și calitative, prin care a analizat în detaliu care sunt principalele beneficii percepute de oameni legate de lucrul de acasă, care sunt provocările și ce poate fi îmbunătățit, dar și cum percep pe termen lung un mod de lucru permanent hibrid.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În urma tuturor acestor studii, eMAG a decis că va trece permanent la un mod de lucru hibrid (New Way of Working@eMAG). Noul mod de lucru le va permite celor peste 3.000 de angajați din sediul central, hub-urile IT și centrele de Customer Care să lucreze cum li se potrivește cel mai bine în funcție de tipul de activitate, într-un mod de lucru hibrid, de acasă și de la birou”, se arată într-un comunicat transmis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Astfel, după ce va trece pandemia, angajații eMAG vor decide, împreună cu managerul lor, cum vor să lucreze: câte zile vor lucra de acasă și câte de la birou, în funcție de nevoile fiecărei echipe.

În prezent, ținând cont de restricțiile existente, peste 99% din angajații eMAG din sediile de birouri lucrează în continuare de acasă și vor continua astfel până când condițiile vor permite trecerea în noul mod permanent de lucru hibrid.

eMAG subliniază că își va păstra spațiile existente de birouri și va investi peste 1,5 milioane de euro pentru a reamenaja sediul central într-un spațiu colaborativ și pentru a implementa noi tehnologii care să susțină modul de lucru hibrid.

I.O.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇