Tehnologia care face posibil ca plantele să “spună” când au nevoie de ajutor

Tehnologia care face posibil ca plantele să “spună” când au nevoie de ajutor

Cultura plantelor implică operaţiuni de irigare, de fertilizare şi de tratare desfăşurate în general după un program prestabilit, însă este greu ca fermierii să ştie exact când au nevoie de ajutor plantele lor, ceea ce înseamnă că pot folosi mai multe resurse decât este nevoie şi introduc în mod inutil în mediu produse chimice.

Compania californiană InnerPlant a dezvoltat o tehnologie care să vină în ajutorul lor.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Cercetătorii au modificat genetic plante astfel încât, în primele faze ale unei situaţii stresante pentru ele, să producă proteine care le fac să devină fluorescente.

Acest lucru înseamnă că plantele încep să emită lumină, care nu este vizibilă cu ochiul liber, însă este detectată cu ajutorul unor camere speciale de pe sateliţi.

Lumina emisă poate avea trei culori diferite, determinate de nevoile plantelor. Astfel, în funcţie de culoare, poţi şti dacă acestea au nevoie să fie udate, dacă sunt infestate sau dacă au nevoie de substanţe nutritive.

Fermierii pot accesa aceste informaţii prin intermediul unui portal online.

Tehnologia este testată în prezent pe o plantă de tomate, pe câmpurile din California, iar compania intentionează să o aplice în curând şi pe alte tipuri de plante.

C.S.

Citeşte şi alte articole din categoria Mediu:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!