O afacere inedită: O companie reciclează milioane de tone de flori de pe Gange

O afacere inedită: O companie reciclează milioane de tone de flori de pe Gange
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Milioane de tone de flori aduse la templu de adepţii hinduismului sfârşesc în fluviul Gange în fiecare an, poluând apele sfinte nu numai cu deşeuri vegetale, ci şi cu pesticidele şi insecticidele care au fost folosite pentru a creşte plantele.

Antreprenorul indian Ankit Agarwal şi echipa sa formată din 100 de oameni, majoritatea femei, adună florile de pe cele mai poluate porţiuni ale fluviului din nordul oraşului Kanpur şi le transformă în hârtie, în tămâie sau în vopsele ce pot fi folosite pentru celebrarea sărbătorii culorii care este festivalul hindus Holi, relatează Reuters.

ADVERTISING

Majoritatea indienilor preferă să arunce florile aduse zeităţilor în apă, deoarece consideră că ar fi un act de profanare ca ele să ajungă la coşul de gunoi.

Pentru a-i descuraja să facă acelaşi lucru şi cu ambalajele în care sunt vândute beţişoarele de tămâie din florile reciclate, compania lui Agarwal, Phool.co, care înseamnă “floare”, nu imprimă pe ele imagini cu zei hinduşi şi încorporează seminţe de busioc în hârtie, plantă considerată sfântă în hinduism. Astfel, oamenii pot semăna efectiv ambalajul pentru obţine o plantă de busuioc, idee care a ajutat de altfel şi la formarea brandului companiei.

ADVERTISING

Pentru angajatele Phool.co, care a primit o investiţie din partea diviziei sociale a grupului indian Tata, curăţarea râului sfânt este o ocupaţie care le aduce independenţă şi respectul comunităţii.

C.S.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇