Membrii Confederației Patronale Concordia au transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și tuturor partidelor politice, în care cer soluționarea crizei pe care o traversează România.
Aceștia spun că așteptările cetățenilor, pe care și mediul de afaceri le împărtășește deopotrivă, sunt ca reprezentanții lor în Parlamentul și Guvernul României să pună în plan secund problemele de partid.
”Membrii Confederației Patronale Concordia își exprimă speranța că momentul de criză politică pe care îl traversează România se va încheia cât mai repede.
Așteptările cetățenilor, pe care și mediul de afaceri le împărtășește deopotrivă, sunt ca reprezentanții lor în Parlamentul și Guvernul României să pună în plan secund problemele de partid, cât și agendele politice imediate atunci când mize sociale și economice cu impact major asupra vieților tuturor reclamă unitate și colaborare”, se arată în scrisoare.
Confederația Patronală Concordia precizează că acest moment de creștere economică este unul de construcție, nu de dezbinare.
Mai mult, spun membrii Confederației, prelungirea crizei politice ar putea însemna pași mari înapoi, care să ne greveze viitorul.
”Am făcut cu toții eforturi pentru a depăși obstacolele ridicate de pandemie și, în ciuda dificultăților, am reușit împreună să revenim repede la creștere economică. Este un moment de construcție, nu de dezbinare. Prelungirea crizei politice ar putea însemna pași mari înapoi, care să ne greveze viitorul.
Presiunea pe cursul valutar, inflația, punerea în pericol a țintei de reducere a deficitului, posibile sincope în implementarea PNRR sau absorbția de fonduri europene ar putea deraia România din procesul de dezvoltare în care se află.
Mai mult, transformarea digitală și tranziția la economia verde, ca și alte reforme structurale încă necesare, vor fi greu de dus la capăt într-un climat de instabilitate și fără o viziune comună de dezvoltare națională”, mai transmite Confederația.
Concordia reprezintă opt dintre cele mai puternice sectoare din economie (automotive, energie și utilități, financiar-bancar, hotelier, IT, retail, transport), cu un total de peste 300.000 de angajați și mai mult de 1.500 de companii, deopotrivă mari și mici, cu capital românesc și străin.