Ludovic Orban vede trei soluții pentru criza politică

Ludovic Orban vede trei soluții pentru criza politică

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, consideră că sunt trei variante de soluţionare a crizei politice: premierul Florin Cîţu să rămână “agăţat în cuiul de la sediul PSD”, să demisioneze sau să treacă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

“Există câteva soluţii: să rămână agăţat de sprijinul PSD, agăţat în cuiul de la sediul PSD, să demisioneze sau să treacă o moţiune de cenzură împotriva Guvernul Cîţu. Astea sunt cele trei variante mari de soluţionare a crizei politice şi guvernamentale cu care se confruntă România astăzi, care o să aibă efect şi asupra aprobării PNRR, din păcate”, a declarat joi, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.   

El s-a referit şi la decizia miniştrilor USR PLUS de a demisiona, menţionând că aceştia au fost puşi la zid şi dacă nu aveau nicio reacţie înseamna că ei accepta orice fel de decizie a premierului.   

“Este o poziţie politică determinată de decizii care au fost luate de premier care pur şi simplu au încălcat acordul de coaliţie, mai ales actul adiţional pe care l-am semnat după prima demitere şi care a prevăzut o procedură foarte uşoară de revocare a miniştrilor şi care în mod evident a pus USR PLUS la zid în situaţia în care dacă nu avea nicio reacţie înseamna că ei acceptă orice fel de decizie a premierului chiar dacă decizia premierului este în afara acordului de coaliţie”, a explicat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, deși este seful Camerei Deputaților, a absentat astăzi la citirea moțiunii de cenzură, deși ieri spunea că cine absentează încalcă legea. Motivul pe care l-a oferit: e în urmă cu campania pentru șefia PNL.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇