Antreprenorii îi cer lui Iohannis să se implice în criza politică: Nu se va putea construi nimic durabil (Document)

Antreprenorii îi cer lui Iohannis să se implice în criza politică: Nu se va putea construi nimic durabil (Document)

Romanian Business Leaders a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis în care îi cer să-și exercite atribuțiile și să medieze criza politică ce blochează țara.

”În decembrie anul trecut, la învestirea noului Guvern ați declarat următoarele: ‘Cetățenilor români li s-au promis restructurarea Statului, reforme importante în Sănătate, Educație, în marile sisteme publice, reducerea birocrației dar și combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili. Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate’.

Astăzi aceste vorbe rămân fără acoperire, pentru că în criza politică prelungită care se preconizează și pentru care nu se întrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil.

ADVERTISING

Domnule Președinte, motivul pentru care vă adresăm această scrisoare este acela că instituția Președinției are datoria de a readuce stabilitatea și încrederea în clasa politică, exercitând rolul constituțional de mediator între puterile politice, punând în frunte interesele României. Asta este ceea ce așteaptă cetățenii acestei țări de la dumneavoastră, asta ne dorim și noi, antreprenorii români”, se arată în scrisoare.

Reprezentanții RBL precizează că scrisoarea e trimisă în numele a peste 200 de antreprenori români care sunt reuniți chiar astăzi la a 9-a ediție a Summit-ului Romanian Business Leaders.

ADVERTISING

„Lupte sterile”

Ei spun că așteptările erau complet altele, iar ce primesc românii de la politicieni nu sunt decât ”lupte sterile”.

”După un an cu dificultăți economice nemaiîntâlnite, dar și după alegerile din 2020, mediul privat și societatea per ansamblu au sperat la 4 ani de liniște politică, în care să ne concentrăm eforturile pe construcția economică și pe reformele administrative.

Așteptările antreprenorilor români și ale mediului de afaceri, la a căror îndeplinire am investit, la rândul nostru, enorm de mult timp și energie au fost:

  • Implementarea cu profesionalism a Planului Național de Redresare și Reziliență pentru o Românie prosperă,
  • Simplificare administrativă pentru o Românie competitivă,
  • Digitalizarea administrației pentru o Românie modernă,
  • Modernizarea sistemului de învățământ pentru o Românie cu adevărat educată,
  • Gestionarea eficientă a pandemiei pentru o Românie însănătoșită.
ADVERTISING

A trecut deja aproape un an din cei 4 până la noul ciclu electoral, și nu doar că nu au fost făcute progrese prea mari, dar și ce a fost început urmează a fi blocat de lupte politice sterile și pierzătoare pentru români și România”, se mai arată în document.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru peste 1.000 de antreprenori și executivi de top din mediul de business privat.

RBL este membru fondator al Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), o inițiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇