Comisia Europeană precizează că nu a respins PNRR. Guvernul nostru a cerut prelungirea perioadei de evaluare

Comisia Europeană precizează că nu a respins PNRR. Guvernul nostru a cerut prelungirea perioadei de evaluare

Comisia Europeană a catalogat, vineri, drept false informațiile apărute în presa românească potrivit cărora Planul Național de Redresare și Reziliență depus de Guvernul Cîțu ar fi fost respins.

Într-un răspuns la solicitarea SpotMedia.ro, un purtător de cuvânt al Comisiei explică situația de la acest moment.

”Comisia a primit Planul de Redresare și Reziliență al României și a început o evaluare amănunțită. Acest proces este în desfășurare așa că informația că planul României ar fi fost respins nu este corectă.

ADVERTISING

Pe parcursul perioadei de evaluare, Comisia este în contact constant cu toate statele membre, inclusiv cu România, cu privire la conținutul planurilor. Această comunicare este absolut normală și prevăzută și în Articolul 19.1 din Regulamentul RRF. Scopul este de a clarifica orice potențială întrebare deschisă prin, spre exemplu, solicitarea de informații suplimentare.

Cât durează această evaluare a planurilor primite nu vom comenta în legătură cu măsuri individuale și nici nu vom pune la dispoziție rapoarte preliminare”, se arată în răspunsul Comisiei pentru SpotMedia.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sursa citată mai precizează că ”România a cerut o prelungire a perioadei de evaluare și i-a fost acordată”.

Precizările cerute de SpotMedia.ro Comisiei Europene vin după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seara că documentul PNRR prezentat de România a fost desființat de specialiștii CE.

Premierul Florin Cîțu reacționase dimineață la aceste declarații, pe care le-a catalogat drept ”fake news”.

Și ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, i-a răspuns lui Ciolacu, convocându-l la o ”discuție cu demisia pe masă”.

ADVERTISING

Citește mai multe despre Planul Național de Redresare și Reziliență:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇