Cei mai bogați oameni din lume își pot ascunde mai nou averile în peșteri din munții Elveției

Cei mai bogați oameni din lume își pot ascunde mai nou averile în peșteri din munții Elveției

Cunoscută de mult timp pentru secretul său bancar, Elveţia va oferi în curând bogaţilor lumii o nouă alternativă pentru a-și depozita cele mai de preţ bunuri: seifuri săpate direct în stânca Alpilor.

Ideea aparţine unor întreprinzători din centrul Elveţiei, unde este amplasat masivul Bruenig, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Lucerna.

„Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitaţi activele şi datele sensibile”, promite Bruenig Mega Safe AG, firma care construieşte seifurile, pe pagina sa de Internet.

Hugo Schittenhelm, membru în Consiliul de Administraţie de la Bruenig Mega Safe AG, spune că firma intenţionează să utilizeze un spaţiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. „Dacă va fi nevoie am putea extinde acest spaţiu”, susţine Hugo Schittenhelm.

ADVERTISING

Bogaţii lumii caută siguranță în condiţiile în care pandemia a perturbat pieţele iar tensiunile sociale au izbucnit din SUA şi până la Hong Kong şi Londra.

În timp ce unii se tem de o recesiune globală sau de dezastre naturale, alţii vor să evite depozitele bancare deoarece dobânzile negative forţează băncile să perceapă bani de la cei care au depozite de numerar.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Bruenig Mega Safe AG, seifurile în munte au dimensiuni care variază de la 100 până la de 20.000 de metri cubi. Seifurile asigură o umiditate constantă de 40% şi o temperatură de 12 grade Celsius. Preţurile încep de la 500.000 de dolari.

ADVERTISING

Buncăre săpate în munte

Pe lângă stocarea de obiecte de valoare precum opere de artă, aur, acţiuni sau automobile clasice, seifurile sunt şi "o locaţie ideală pentru activităţi care necesită cele mai înalte standarde de securitate", susţine firma elveţiană.

Hugo Schittenhelm a spus că Bruenig Mega Safe poartă discuţii cu aproximativ zece clienţi potenţiali, printre care se numără galerii de artă dar şi persoane înstărite.

Pe lângă faptul că sunt mai sigure, seifurile în munte sunt mai ieftin de construit, susţine Schittenhelm. "Autorizaţiile de construcţie se obţin mai rapid, tavanul nu poate fi distrus şi nu ai nevoie de sârmă ghimpată sau câini", spune Schittenhelm.

ADVERTISING

Deşi până acum cei mai interesaţi sunt cetăţenii şi firmele din Elveţia, Bruenig Mega Safe vrea să atragă şi clienţii din oraşe înstărite precum Hong Kong sau Singapore.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇