Buget 2022: Ministerele Dezvoltării și Transporturilor primesc cei mai mulți bani

Buget 2022: Ministerele Dezvoltării și Transporturilor primesc cei mai mulți bani

Ministerul Dezvoltării și cel al Transporturilor vor beneficia anul viitor de cei mai mulți bani, potrivit proiectului de buget pe 2022.

În documentul obținut de Economedia se arată că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației beneficiază de cea mai mare creștere de buget (pe bugetul de stat), la 64 miliarde de lei, de la o execuție de 26 de miliarde în 2021.

Anul viitor vor demara investițiile prin programul Anghel Saligny, ce prevede un buget de 50 de miliarde lei în următorii cinci ani.

ADVERTISING

La rândul său, bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii crește la 51,23 miliarde de lei, de la 31,57 miliarde de lei.

Aceste majorări reprezintă bani din fonduri europene, în contextul în care România a început să primească sumele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Totodată, pentru Ministerul Muncii bugetul este de 113 miliarde de lei, din care 56,69 miliarde sunt credite de angajament.

Ministerul Finanțelor are prevăzut un buget de aproape 12 miliarde de lei, o scădere de 15% față de execuția din 2021.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ceea ce privește Ministerul Justiției, acesta are prevăzut un buget de 11 miliarde de lei, iar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va avea un buget de 10,4 miliarde lei.

La Ministerul Agriculturii este prevăzut un buget de aproape 54 miliarde de lei.

Bugetul Ministerului de Interne va fi de 47 miliarde de lei, iar al Ministerului Apărării - 75 miliarde lei.

Ministerul Educației are prevăzut un buget de 64 miliarde de lei, în creștere cu 5%, iar bugetul Ministerului Sănătății prevede 24 miliarde lei credite bugetare și 31 miliarde de lei credite de angajament.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇