Ministrul Finanțelor spune că bugetul pe 2022 va fi trimis în Parlament în câteva zile

Ministrul Finanțelor spune că bugetul pe 2022 va fi trimis în Parlament în câteva zile

Legea bugetului va fi publicată în transparenţă vineri dimineaţa iar duminică şi luni Guvernul urmează să aprobe atât proiectul de buget cât şi legea plafoanelor şi legea asigurărilor sociale, a anunţat joi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„Legea bugetului de stat, legea plafoanelor şi legea asigurărilor sociale vor fi puse în transparenţă vineri dimineaţa şi vor fi aprobate în Guvern duminică şi luni”, a anunţat, joi, la Parlament, ministrul Finanţelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, tot joi, că se aşteaptă ca bugetul pe anul 2022 să fie unul realist, clar şi bine fundamentat.

ADVERTISING

"Haideţi să vedem mai întâi primul draft al acestui buget. Nu va fi un buget de mare cheltuială, fiindcă dacă vrem să ne încadrăm în deficitul pe care ni le-am propus şi îl vrem, va fi nevoie de un buget foarte realist.

Am discutat în câteva rânduri despre acest lucru şi este cel puţin la nivel de Guvern foarte clar că bugetul trebuie să fie unul realist, clar şi bine fundamentat. Asta este ce aştept de la acest buget.

Dacă va fi construit aşa cum sunt promisiunile, nu văd acum nicio problemă în a promulga un astfel de buget", a spus şeful statului înainte de a participa la reuniunea Consiliului European, fiind întrebat cum apreciază construcţia bugetului până în acest moment şi dacă bugetul ar putea fi promulgat până la finalul anului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La începutul acestei săptămâni, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că deficitul bugetar asumat pentru 2022 este de 5,84% din PIB pe cash şi de 6,2-6,3% pe ESA.

Întrebat dacă investiţiile vor rămâne la 7% din PIB, el a răspuns: "Aşa ar trebui să fie. Să vedem forma finală a bugetului".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇