Cine a vrut să naționalizeze Pilonul II? Boloș acuză o secretară de stat, pe care nu o poate demite și cu care ar fi "jenant" să discute

Cine a vrut să naționalizeze Pilonul II? Boloș acuză o secretară de stat, pe care nu o poate demite și cu care ar fi "jenant" să discute

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă că banii cotizaţi de cei peste 8 milioane de salariaţi din România la fondurile private de pensii ”acolo rămân”.

El cataloghează drept ”soră cu nebunia” încercarea de introducere a unui amendament care să permită naţionalizarea acestui pilon de pensii în care sunt adunate fonduri care depăşesc 100 de miliarde de lei.

Marcel Boloş a explicat că a aflat marţi despre introducerea amendamentului care vizează Pilonul II de pensii, amendament care a stârnit scandal.

ADVERTISING

”Gândindu-mă la atribuţiile şi responsabilităţile pe care le are un secretar de stat, nu ştiu cum a ajuns să facă amendament. Nu cred, fiind un text care a ajuns în forma, se pare, cerută pentru amendamente, nu cred într-o asemenea acţiune, este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân, în fondurile de pensii private.

Sunt 103 miliarde de lei care sunt în aceste fonduri de pensii private şi discutăm despre un număr de 8,3 milioane de oameni. (…) Trebuie să mărturisesc, acest amendament nu a urmat calea oficială, deci practic el nu a ajuns să fie discutat în comisii, eu nu ştiu să fi ajuns în comisiile parlamentare şi, recunosc, nu cunosc aceste proceduri parlamentare”, a afirmat Marcel Boloş, marţi seară, la Antena3.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul Finanţelor a catalogat-o pe secretara de stat care ar fi introdus amendamentul drept ”un profesionist foarte bun pe care îl are ministerul” şi a spus că o cunoaşte ca fiind ”un profesionist de bună credinţă şi cu valori morale foarte corecte”.

Întrebat dacă a discutat cu secretara de stat despre introducerea amendamentului, ministrul a răspuns: ”E jenant să întreb aceste lucruri care ţin de acţiunile individuale”.

”Nu pot eu să o demit, e atributul domnului prim-ministru. Dacă era un lucru care îl discutam şi care - vă mărturisesc că subiectul a fost discutat cu aproximativ o lună în urmă în coaliţia de guvernare şi a ajuns tot în abordarea, să zic aşa, de respingere a acestei idei, şi am crezut că lucrurile s-au potolit şi că urmăm calea cea bună. Măsurile discutate au fost diverse, dar asta nu înseamnă că orice bazaconie discutată, sau inflaţie de idei, cum le-am spus adesea, la masa de lucru a coaliţiei, a fost şi dusă la bun sfârşit”, a mai afirmat ministrul.

ADVERTISING

Boloş a mai spus că ”nu trebuie să dăm apă la moară” discuţiei pe acest subiect ”pentru binele României”, el făcând, în acest context, referire la relaţia cu instituţiile financiare internaţionale.

De asemenea, întrebat fiind cine a avansat, în discuţiile din coaliţie, ideea introducerii unei prevederi care să dea posibilitatea naţionalizării Pilonului II de pensii, Boloş a refuzat să dea nume, spunând doar: ”Să zicem că nu face parte din structurile politice, dar prefer ca acest subiect să nu îl aprofundez tocmai din respect pentru ţară şi interesele ţării”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇