Bill Gates a devenit acționar la Heineken

Bill Gates a devenit acționar la Heineken

Bill Gates a cumpărat o participaţie de 3,76% la gigantul berii Heineken, deşi fondatorul Microsoft a spus în trecut că „nu este un mare băutor de bere”, transmite Reuters.

Documentele depuse la Autoritatea pentru Pieţele Financiare din Ţările de Jos (AFM) arată că acţiunile au fost achiziţionate pe 17 februarie.

Heineken Holding deţine un pachet de control la producătorul de bere Heineken NV.

Gates a cumpărat acţiunile de la FEMSA din Mexic, care şi-a vândut titlurile deţinute la compania producătoare de bere.

ADVERTISING

Un document separat din 17 februarie a arătat că FEMSA a vândut toate cele 18 milioane de acţiuni pe care le deţinea la Heineken Holding.

Gates a achiziţionat 10,8 milioane de acţiuni, în valoare de 883 de milioane de euro (939,87 milioane de dolari) la preţurile curente ale pieţei, declanşând o obligativitate de dezvăluire conform regulilor bursiere olandeze.

Într-o sesiune de chat „Ask Me Anything” din 2018, pe Reddit, Gates a spus că „nu este un mare băutor de bere”.

„Când ajung la un meci de baseball, de exemplu, beau bere uşoară, pentru a obţine atmosfera tuturor celorlalţi băutori de bere. Îmi pare rău că îi dezamăgesc pe adevăraţii băutori de bere."

ADVERTISING

Fundaţia Bill & Melinda Gates, fundaţia caritabilă lansată de miliardar şi fosta lui soţie, nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇