Bill Gates spune că criptomonedele și NFT-urile sunt o înşelătorie: Se bazează pe teoria prostului mai mare

Bill Gates spune că criptomonedele și NFT-urile sunt o înşelătorie: Se bazează pe teoria prostului mai mare

Criptomonedele și NFT-urile „se bazează 100 la sută pe teoria prostului mai mare” (greater fool theory), a spus Bill Gates la o conferință TechCrunch recentă.

Potrivit acestei teorii, investitorii pot face bani din active fără valoare sau supraevaluate atât timp cât există oameni care cred că le pot vinde apoi mai scump, explică CNN.

Gates a precizat că nu investește în criptomonede nici pe termen scurt, nici pe termen lung și a ţinut să adauge ironic că NFT-urile Bored Apes, populare în ultima vreme în rândul celebrităţilor, pe care le-a descris ca fiind nişte „imagini digitale scumpe ale unor maimuțe”, vor face „substanţial lumea mai bună”.

ADVERTISING

Fondatorul Microsoft a mărturisit că el preferă investiţiile clasice, în active precum ferme sau companii, care produc ceva.

Comentariile lui Gates au fost făcute în contextul în care criptomonedele se află în picaj. În noiembrie 2021, bitcoin a atins valoarea istorică maximă de 69.000 de dolari, însă în prezent a ajuns la mai puţin de 23.000 de dolari. Doar în ultimele zile a scăzut cu aproape 25 la sută.

De asemenea, platforma pentru criptomonede Coinbase a anunţat că îşi va concedia 18 la sută din personal.

ADVERTISING

Gates şi-a exprimat şi în trecut îndoielile cu privire la criptomonede, sfătuindu-I pe investitorii mai mici să nu urmeze exemplul lui Elon Musk şi să cumpere bitcoin.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇