Bill Gates crede că vom munci în metavers peste 2-3 ani: Vom avea avataruri digitale și vom interacționa într-un spațiu 3D

Bill Gates crede că vom munci în metavers peste 2-3 ani: Vom avea avataruri digitale și vom interacționa într-un spațiu 3D

Miliardarul Bill Gates estimează că peste 2-3 ani vom munci în metavers, astfel că vom avea avataruri digitale și vom interacționa într-un spațiu 3D.

Publicitate

Metaversul este următorul pariu al marilor companii din domeniul IT, precum Meta (fosta Facebook) și Microsoft, care au început deja să dezvolte astfel de produse.

În postarea de sfârşit de an făcută pe blogul personal, Bill Gates notează că pandemia de Covid-19 ”a revoluţionat” deja locul de muncă, mai multe companii ca niciodată oferind flexibilitate angajaţilor care doresc să lucreze de la distanţă, transmite CNBC.

”Aceste schimbări se vor intensifica în anii următori”, scrie Gates, afirmând că munca de la distanţă va atrage mai mulţi oameni în metavers. „În următorii doi sau trei ani, anticipez că majoritatea întâlnirilor virtuale se vor muta de la grile de imagini ale camerei 2D... la metavers, un spaţiu 3D cu avataruri digitale”, scrie Gates în postarea sa pe blog.

Publicitate

Acea vizualizare bidimensională pe grilă pe care o descrie Gates şi pe care o aseamănă cu serialul ”Hollywood Squares” este ceea ce obţinem în prezent cu majoritatea platformelor de videoconferinţă, cum ar fi Zoom sau Microsoft’s Teams.

În metavers am avea un avatar 3D care ar putea participa la întâlniri într-un spaţiu de birou virtual sau altă destinaţie, unde ar putea interacţiona cu avatarurile colegilor tăi. ”Ideea este că în cele din urmă vă veţi folosi avatarul pentru a vă întâlni cu oameni într-un spaţiu virtual care reproduce sentimentul de a fi într-o cameră reală cu ei”, scrie Gates.

Totuși, miliardarul spune că utilizatorii vor trebui să poarte căşti de realitate virtuală şi/sau ochelari de protecţie pentru a face acest lucru.

Colaborarea între Microsoft și Meta ar putea accelera dezvoltarea metaversului

Bill Gates, care a demisionat din consiliul de administraţie al Microsoft în 2020, adaugă că fosta sa companie lucrează la adăugarea de avataruri 3D şi alte elemente prietenoase cu metaversul la software-ul său Teams destinat companiilor. Mai ales că Microsoft colaborează cu Meta (fosta Facebook), pentru a face reţeaua socială Workplace a lui Mark Zuckerberg compatibilă cu Teams.

Gates notează însă că va fi nevoie de timp şi de disponibilitate din partea utilizatorilor şi a angajatorilor lor înainte ca viziunea lui pentru un loc de muncă virtual în metavers să devină realitate.

În primul rând, companiile tehnologice precum Meta şi chiar platformele de jocuri precum Roblox şi Minecraft al Microsoft, încă dezvoltă lumile virtuale care vor alcătui metaversul.

Gates admite, de asemenea, că ”pentru a surprinde cu acurateţe expresiile, limbajul corpului şi calitatea vocii, oamenii vor avea nevoie de dispozitive tehnologice scumpe, cum ar fi căşti VR şi poate chiar mănuşi de captare a mişcării.

„Mai este ceva de făcut”, dar nu va trece mult până când metaversul va face ca munca la distanţă să se simtă mai puţin îndepărtată, spune el. ”Ne apropiem de un prag în care tehnologia începe să reproducă cu adevărat experienţa de a fi împreună la birou”, scrie el.

În postarea sa pe blog, Bill Gates nu numai că şi-a exprimat entuziasmul cu privire la modul în care un viitor din ce în ce mai digital va afecta modul în care lucrăm, învăţăm şi chiar vizităm cabinetele medicale, ci s-a referit şi la alte câteva subiecte, cum ar fi progresul în abordarea pandemiei de Covid-19, combaterea schimbărilor climatice, preocupările sale cu privire la accentuale diviziunilor politice în  Statele Unite şi chiar divorţul lui Gates din 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇