Tesla declanșează un nou val de concedieri: Concurența cu rivalii chinezi e nemiloasă

Tesla declanșează un nou val de concedieri: Concurența cu rivalii chinezi e nemiloasă

Producătorul de vehicule electrice Tesla, deţinut de miliardarul Elon Musk, a lansat o nouă rundă de concedieri, în departamentele de software, service şi inginerie.

Măsura de reducere a numărului de angajaţi vine după ce Tesla a desfiinţat departamentul specializat în echipamente de încărcare a vehiculelor electrice, pe fondul declinului vânzărilor şi al intensificării războiului preţurilor la vehiculele electrice (EV), a relatat Electrek, citând e-mailuri şi surse care cunosc această problemă.

Tesla a anunţat luna trecută că îşi reduce forţa de muncă globală cu peste 10%, urmând să concedieze 2.688 de angajaţi la fabrica sa din Texas, măsura urmând să intre în vigoare în luna iunie, transmite Reuters.

ADVERTISING

Cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră avea la 31 decembrie 140.473 de angajaţi la nivel global.

După ani de creşteri rapide ale vânzărilor, în 2024 ar urma să se înregistreze o încetinire a livrărilor Tesla, în condiţiile în care dobânzile ridicate au afectat cererea din partea consumatorilor, iar producătorii rivali din China, cea mai mare piaţă auto mondială, au lansat modele mai ieftine.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇