Land Rover lucrează la o maşină pe hidrogen, cu performanţe off-road

Land Rover lucrează la o maşină pe hidrogen, cu performanţe off-road

Grupul Jaguar Land Rover a anunţat de curând că lucrează la prototipul unui vehicul pe bază de hidrogen, care urmează să fie testat spre sfârşitul anului.

Vehiculul cu celule de combustibil va fi bazat pe noua versiune a modelului Land Rover Defender şi este dezvoltat ca parte a eforturilor companiei de a elimina emisiile la ţeava de eşapament până în 2036, notează CNBC. Testele vor fi concentrate pe aspecte precum consumul de combustibil şi performanţele off-road.

Potrivit unui anunţ al companiei deţinute de conglomeratul indian Tata Motors, automobilul pe hidrogen ar veni în completarea celor cu baterii electrice “în călătoria către vehicule cu zero emisii nete”.

ADVERTISING

„Vehiculele electrice cu celule de combustibil pe hidrogen oferă o densitate de energie mai ridicată, o încărcare mai rapidă, o reducere minimă a autonomiei în condiţii de temperaturi scăzute, ceea ce face ca tehnologia să fie ideală pentru vehiculele mai mari, de cursă lungă sau pentru cele care operează în medii cu temperaturi ridicate sau scăzute”, susţin reprezentanţii Jaguar Land Rover.

La începutul anului, compania a anunţat că toate automobilele sub brandul Jaguar vor fi sută la sută electrice din 2025.

ADVERTISING

O prioritate pe agenda guvernelor lumii este reducerea emisiilor de carbon şi îmbunătăţirea calităţii aerului în mediul urban, maşinile pe care oamenii le folosesc fiind şi ele vizate de măsurile luate pentru atingerea acestor obiective.

Companiile auto încearcă, aşadar, să se adapteze la această nouă realitate, iar maşinile pe hidrogen sunt o opţiune luată în considerare şi de alte nume mari, precum Toyota şi Honda.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇