Ai poliță RCA de la City Insurance și vrei să renunți la ea? Iată ce trebuie să faci

Ai poliță RCA de la City Insurance și vrei să renunți la ea? Iată ce trebuie să faci

Unele service-uri auto au început să refuze să repare mașinile celor care au polițe RCA de la City Insurance, după ce compania a intrat în procedură de faliment.

Șoferii pot însă să își schimbe asiguratorul. Potrivit lui Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF, aceștia trebuie mai întâi să își asigure cu RCA autovehiculul la un alt asigurător și să ia o nouă poliță.

Apoi, merge și denunță polița veche, renunță la ea și cere Fondului de Garantare a Asiguraților recuperarea sumei rămasă neacoperită din termenul de maturitate.

ADVERTISING

”Are un termen de maturitate și dacă este valabilă și posesorul poliței vrea să renunțe la acest asigurător, merge și denunță această poliță. Dar cum? Întâi se asigură că respectă legea, adică își asigură cu RCA autovehiculul la un alt asigurător, ia o nouă poliță, după care merge și denunță polița veche, renunță la ea și cere Fondului de Garantare a Asiguraților recuperarea sumei rămasă neacoperită din termenul de maturitate”, a explicat Daniel Apostol, la Antena3.

Service-urile auto își primesc banii

Totodată, el a subliniat că service-urile auto nu trebuie să se teamă că nu își vor primi banii dacă repară o mașină lovită de un șofer care are autovehiculul asigurat la City Insurance.

ADVERTISING

”În cazul în care suntem loviți de un șofer care are autovehiculul asigurat la City Insurance, facem exact același lucru pe care l-am fi făcut dacă eram în continuare la asigurătorul enunțat.

Adică mergem să facem constatarea de daună, se înregistrează această daună la Fondul de Garantare a Asiguraților și, din fericire, pentru că Fondul de Garantare nu este City, posesorul de poliță care are această daună înregistrată are garanția că Fondul de Garantare va efectua plățile.

Managerii de service-uri au propria responsabilitate și libertate dacă iau sau nu iau clienți. Însă ar trebui să înțeleagă că, din momentul în care la City, ASF a retras autorizația de funcționare și FGA preia aceste dosare de daune, FGA nu este City.

ADVERTISING

Service-ul are garanția că Fondul de Garantare va plăti dauna pe care o are înregistrată. Și va plăti lucrările. De altfel, practica de până acum în care service-urile își încasau bani foarte târziu, nu va mai fi. Fondul de Garantare va plăti service-urilor contravaloarea reparațiilor efectuate”, a subliniat putătorul de cuvânt al ASF.

ASF a constatat, vineri, starea de insolvență a liderului pieței RCA City Insurance și a hotărât să îi retragă autorizația de funcționare.

În aceste condiții, compania a intrat în procedură de faliment.

Citește mai multe despre petițiile și reclamațiile depuse împotriva liderului pieței RCA.

Află mai multe despre situația City Insurance:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇