City Insurance: Fondul de investiţii olandez susţine că are banii să salveze asiguratorul

City Insurance: Fondul de investiţii olandez susţine că are banii să salveze asiguratorul

Fondul olandez I3CP a susţinut intr-un comunicat ca, împreună cu partenerii săi, a adus 300 de milioane de euro în companie, sumă care ar perminte salvarea celui mai mare asigurător din piaţă.

Pe de alta parte surse din piaţă, citate de Ziarul Fianciar, susţin că în conturile City nu a intrat nici un ban pentru restabilirea capitalului. La discuţiile cu ASF investitorul a prezentat varianta unor instrumente financiare pentru capital, printre care şi garanţia asupra unui orfelinat din Grecia, care valorează peste 300 mil. euro şi care ar putea fi adus drept capital.

ADVERTISING

În termenul legal pentru stabilirea capitalului nu a intrat nici un ban cash conform planului de finanţare. Investitorul a prezentat la discuţiile cu ASF o variantă de a capitaliza compania cu alte instrumente, printre care şi garanţia asupra unui orfelinat din Grecia deţinut de Biserica Ortodoxă, care este investitor în acest fond. De asemenea, fondul de investitii olandez nu a prezentat până acum într-un mod oficial cine sunt acţionarii din spate aşa cum prevăd normele.

Până în acest moment nu există o poziţie oficială din partea ASF şi FGA, administratorul temporar al City Insurance.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În urmă cu o săptămână, ASF a anunţat că fondul olandez I3CP, acţionarul care a preluat tot pachetul de acţiuni de la Vivendi Internaţional, fostul acţionar majoritar al City Insurance, nu a reuşit să aducă suma de 150 mil. euro pentru restabilirea capitalului minim necesar al companiei, iar ASF a rămas să ia o decizie privind asigurătorul, în conformitate cu prevederile legale.

Ulterior, fondul olandez şi-a confirmat hotărârea de a veni cu capitalul pentru City Insurance, susţinând că a trimis toate documentele autorităţilor. În piață se vorbește tot mai insistent de un faliment al companiei de asigurări.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇