Sondaj înainte de alegerile parlamentare: PNL şi USR sunt în scădere, PSD în creștere. Cine n-ar atinge pragul electoral

Sondaj înainte de alegerile parlamentare: PNL şi USR sunt în scădere, PSD în creștere. Cine n-ar atinge pragul electoral

Cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, Barometrul Europa FM realizat de IMAS în noiembrie arată cu cine ar vota românii la scrutinul de duminică, 6 decembrie.

Astfel, PNL este cotat în noiembrie cu 28,5%, cu patru pocente mai puţin decât în octombrie, când avea 32,6%.

PSD se situează în cel mai recent sondaj la 23,6%, în creştere faţă de luna anterioară. În octombrie, Barometrul Europa FM arăta că Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opţiunile de vot.

ADVERTISING

USR Plus este cotat acum la 18%, în scădere, în condiţiile în care înregistra în octombrie un scor de 20,4%.

Pro România ar urma să fie votat, duminică, de 9,5% dintre alegători, în creştere faţă de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM în octombrie arăta că Pro România ar fi fost votat de 8,9% la sută dintre alegători.

În octombrie, alegătorii spuneau că ar fi votat cu UDMR în proporţie de 5,1%, iar acum datele sondajului IMAS arată că partidul ar obţine un scor de 4,7%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu PMP ar vota acum 4,6% dintre alegători, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mişcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament, ţinând cont de marja de eroare.

ALDE are, în acest sondaj, 3,3%, faţă de 2,5 % cât avea la ultimul barometru, însă partidul a fuzionat cu Pro România.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020 , pe un eşantion de 1.010 persoane cu vârste de 18 ani şi peste şi are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇