La alegeri vom fi, din nou, la mâna primarilor şi preoţilor. Mantra PSD: „Lasă-i să moară proști“

La alegeri vom fi, din nou, la mâna primarilor şi preoţilor. Mantra PSD: „Lasă-i să moară proști“

Vom fi din nou la mâna „României profunde“. La mâna primarilor și a preoților, cei mai eficienți agenți electorali, mai ales în situațiile de criză cum este aceasta prin care trecem.

Alegerile generale din 6 decembrie vor fi influențate într-o mare măsură de pandemia provocată de coronavirus.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Scenarita și neîncrederea în măsurile luate de Guvernul Orban și de președintele Iohannis care a decretat în perioada aprilie-mai starea de urgență, situația deplorabilă a sistemului medical, pusă fără discernământ doar în seama actualei guvernări, desfășurarea cursurilor online, închiderea piețelor, măsură considerată a fi fost luată pentru sabotarea vânzării produselor agricole românești în favoarea importurilor și a marilor retaileri străini de pe piața autohtonă, restricționarea populării bisericilor precum și perspectiva unui Crăciun cu mai puțini cârnați și sarmale, toate acestea au săpat și sapă adânc în măruntaiele „României profunde“. Adică a majorității conaționalilor cu drept de vot.

Ghid pentru alegerile parlamentare 2020 - Când au loc, unde și cum votăm

Jocul de glezne al PSD, care a indus și contabilizat de la începutul pandemiei ideea că măsurile luate de președintele Iohannis și de guvernarea liberală încalcă drepturile omului, încearcă să recupereze o parte din pierderile dezastruoase de la ultimele scrutine, începând cu alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul trecut și continuând cu alegerile locale de acum două luni.

Absenții, guvernați de sloganul „toți sunt la fel“, constituie al doilea calup de compatrioți care va influența într-o măsură substanțială rezultatul alegerilor din 6 decembrie.

Pe de altă parte, românii din afara granițelor vor înclina și de această dată balanța în favoarea actualei guvernări, așa cum au făcut-o de fiecare dată de la alegerile prezidențiale din 2014 când, în al doilea tur de scrutin, aproape un milion de români, revoltați că nu au putut vota în primul tur din cauza faptului că guvernarea PSD a înființat mult prea puține secții pentru cei din diaspora, l-au instalat la Cotroceni pe actualul președinte.

Alegeri parlamentare 2020: Diaspora are 2 zile de vot! Unde și cum se merge la urne în străinătate

Bulgărele de zăpadă s-a rostogolit atunci până la cei din țară, rude, cunoștințe, prieteni, care l-au trimis pe contracandidatul Ponta pe tușă.

Implicarea românilor din afară în proiectarea destinului României către Europa a influențat de atunci semnificativ toate scrutinele.

Cei patru milioane de români din Spania, Italia, Anglia, Germania, în general din toate țările occidentale, au învățat, unii de bună voie iar alții obligați de normele civilizației, constituția democrației.

Sigur că există și aici români care nu se „acomodează“ cu valorile occidentale, încercând să poarte cu ei valiza burdușită cu non-valorile de acasă. Dar cei mai mulți au învățat sau învață din mers legile democrației.

Vrei alegeri corecte? Află cum te poți implica, cum devii observator și unde poți sesiza eventualele nereguli de la vot

PSD şi-a pierdut busola

Frica de intelectuali, de clasa de mijloc în formare și de românii din afara țării este unul din factorii care au condus în ultimul an și jumătate la fărâmițarea imperiului PSD.

După condamnarea în mai anul trecut a apostolului infractor Liviu Dragnea la trei ani și șase luni de închisoare, partidul și-a pierdut busola.

Baronii locali nu au mai executat ordinele de la centru, iar unii dintre primari și-au schimbat carnetul de partid, repliindu-se încotro bate vântul.

Caracatița națională pesedistă a fost serios destructurată la alegerile locale din septembrie de către PNL și USR-PLUS. Cea mai mare victorie a actualei puteri, după câștigarea Primăriei Bucureștiului de către Nicușor Dan, a fost detronarea, după 20 de ani de domnie, a celui mai puternic baron local, Marian Oprișan, de la conducerea județului Vrancea.  

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, campania electorală nu a mai putut fi făcută la vedere.

Partidele și candidații s-au rezumat la publicitatea prin mass-media, la afișele electorale ori la introducerea în cutiile poștale ale locatarilor de la bloc a fluturașilor cu lozinci patriotarde și poze zâmbitoare ale aspiranților la un loc în Parlament.

Cele mai recente sondaje de opinie arată că atât președintele Iohannis, cât și Guvernul Orban sunt creditați doar de o treime din electorat.

Sondaje și previziuni:

Este adevărat că au fost situații în care puterea politică împreună cu instituțiile subordonate s-au comportat ca și cum nu ar fi avut putere de decizie, în care bâlbele politice, birocrația și nepotismul au făcut victime. Costurile guvernării, atât cele obiective cât și cele inventate, vor fi decontate pe 6 decembrie.

Primarii şi preoţii, agenţi electorali

Vom fi din nou la mâna „României profunde“. La mâna primarilor și a preoților, cei mai eficienți agenți electorali, mai ales în situațiile de criză cum este aceasta prin care trecem. Asistații social care depind de primari laolaltă cu sfeștaniile din casă-n casă ale preoților vor decide noua organigramă a Parlamentului.

Autismul comunitar este una dintre cele mai grave boli ale societății postdecembriste care suferă de trei decenii de lipsa terapeuților.

PSD a cultivat întotdeauna, cu efecte dintre cele mai nocive pentru România, fesenismul, care se traduce cuvânt cu cuvânt prin „lasă-i să moară proști.“

George Arun

Află cele mai proaspete ştiri despre alegerile parlamentare


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!