După ce BEC i-a respins o parte din contestații pe motiv că ar fi tardive, Valeriu Nicolae anunță că va contesta decizia la Curtea de Apel

După ce BEC i-a respins o parte din contestații pe motiv că ar fi tardive, Valeriu Nicolae anunță că va contesta decizia la Curtea de Apel

Candidatul independent Valeriu Nicolae a anunțat, sâmbătă, că va contesta decizia Biroului Electoral Central (BEC), care i-a anulat o parte din contestații pe motiv că ar fi tardive.

Asta în condițiile în care, cu o zi în urmă, BEC i-a admis alte contestații, de pe urma cărora a recuperat puțin teren. El a precizat atunci că mai avea nevoie de doar 17 voturi pentru a intra în Parlament.

Așadar, de ce au fost luate în calcul doar anumite contestații?

„BEC a respins prin Decizia 173 cererile lui Valeriu Nicolae pe motiv că sunt tardive. Dar cele de zilele trecute cum au fost acceptate? Legea nu prevede niciun termen. Mi se pare că asta e o interpretare abuzivă, iar BEC a comis-o. În alte țări, se renumără voturile automat dacă sunt diferențe mici, întrucât e foarte posibil să fie erori. Eu, dacă aș fi în locul candidatului, aș contesta cât mai repede decizia la Curtea de Apel București”, a scris pe Facebook Septimius Pârvu, expert în bună guvernare și alegeri la EFOR.

ADVERTISING

Valeriu Nicolae a distribuit mesajul acestuia pe contul său și a adăugat că va contesta decizia BEC la Curtea de Apel București.

Asta a scris Septimius Parvu: "BEC a respins prin Decizia 173 cererile lui Valeriu Nicolae pe motiv ca sunt tardive....

Posted by Valeriu Nicolae on Saturday, December 12, 2020

Reamintim că Valeriu Nicolae a anunțat, vineri, că mai are nevoie de 17 voturi pentru a obţine un mandat de deputat, după ce în urma celor 8 contestații a reușit să recupereze 29 de voturi.

ADVERTISING

El a mai precizat atunci că a mai depus alte 28 de contestații, după ce mai multe persoane i-au spus că nu și-au regăsit voturile acolo unde au votat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇