Candidatul independent Valeriu Nicolae anunţă că se află în acest moment la 46 de voturi distanţă de obţinerea unui mandat de deputat şi că a formulat opt contestaţii vizând procesul de numărare a voturilor în mai multe secţii din Capitală.
"Mă aflu în acest moment la doar 46 de voturi distanţă de obţinerea unui mandat de deputat, potrivit datelor parţiale publicate de BEC pe site-ul prezenta.roaep.ro.
La închiderea urnelor, aş fi obţinut 16.314 voturi, în timp ce Biroul Electoral de Circumscripţie Bucureşti este aşteptat să fixeze în cursul zilelor următoare coeficientul electoral al Capitalei la 16.360 de voturi necesare pentru obţinerea unui mandat de deputat.
Am formulat 8 contestaţii vizând procesul de numărare a voturilor în mai multe secţii din Capitală, iar acestea sunt aşteptate să intre astăzi pe ordinea de zi a BEC", a scris el pe Facebook.
Valeriu Nicolae a menţionat că în urma acestor contestaţii speră să obţin circa 75 de voturi.
"Din contestaţiile formulate rezultă că, la una din secţiile de votare (secţia 463 din S3), aş fi obţinut 15 voturi, potrivit procesului-verbal încheiat în secţie şi publicat pe internet, voturi care însă au fost atribuite eronat unui alt candidat independent.
La o altă secţie de votare (955 din S5), niciun candidat independent nu ar fi obţinut voturi, lucru extrem de rar, mai ales în condiţiile în care numărul voturilor nule exprimate la Camera Deputaţilor este de patru ori mai mare decât cel înregistrat la Senat în această secţie. Aşteptăm, luptăm, nu renunţăm", a menţionat el.
Valeriu Nicolae anunţa în luna octombrie că a reuşit să strângă 13.168 de semnături pentru a candida independent la alegerile parlamentare, o parte dintre acestea fiind depuse online, în condiţiile în care îi erau necesare 9.500 de semnături.
Pe 23 noiembrie, prin intermediul unui comunicat, Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, în perioada martie - august 2016, anunţa câteva din priorităţile sale: o iniţiativă civică în interiorul Parlamentului alcătuită din experţi din domenii diferite, o reformă a Consiliului Naţional al Audiovizualului, reglementarea jocurilor de noroc şi a caselor de pariuri, evaluarea şi reforma ONG-urilor "abonate la banul public", reforma ANFP, educaţie pentru copiii cei mai vulnerabili, digitalizare, internet de viteză mare prin cablu optic pentru toate localităţile din rural.