Haos într-un avion Boeing lovit de turbulențe: Un mort și zeci de răniți (Foto & Video)

Haos într-un avion Boeing lovit de turbulențe: Un mort și zeci de răniți (Foto & Video)

Un om a murit și aproximativ 30 au fost răniți după ce un zbor al companiei Singapore Airlines a fost afectat de turbulențe puternice.

Avionul Boeing 777-300ER care transporta 211 pasageri şi 18 membri ai echipajului a decolat, luni, de la Londra spre Singapore și a fost deviat către Bangkok, unde a făcut o aterizare de urgență marți, la ora locală 15:45 local (08:00 GMT), relatează BBC.

Aeronava a fost așteptată pe aeroportul Suvarnabhumi de mai multe ambulanțe și echipaje de intervenție.

Deocamdată nu este clar ce s-a întâmplat la bordul avionului, însă imagini distribuite pe rețelele de socializare au surprins momentele de groază pe care le-au trăit pasagerii, precum și interiorul răvășit al aeronavei.

Singapore Airlines cooperează cu autoritățile thailandeze pentru a oferi ajutor medical pasagerilor și a trimis la Bangkok o echipă care să acorde orice sprijin este necesar.

ADVERTISING

"Prioritatea noastră este de a oferi toată asistenţa posibilă tuturor pasagerilor şi echipajului de la bordul aeronavei", a transmis compania aeriană.

Turbulențele reprezintă un fenomen obișnuit în timpul zborurilor, însă incidente atât de severe sunt rare, iar câteva zdruncinături, chiar și mai serioase, nu sunt de regulă un motiv de îngrijorare pentru cei care zboară frecvent.

Uneori, turbulențele pot fi anticipate, iar piloții se avertizează între ei prin radio, dar acestea pot surveni și pe neașteptate. Chiar dacă sunt un fenomen meteorologic, turbulențele pot apărea oriunde și în orice moment.

ADVERTISING

Experții din sectorul aviatic au atras atenția că zborurile devin tot mai turbulente din cauza schimbărilor climatice. Piloții din Europa observă o creștere a fenomenelor meteo extreme, cum ar fi furtuni violente la altitudini mari, turbulențe intense și goluri de aer imprevizibile, a transmis Eurocontrol.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇