Seria neagră continuă pentru Boeing: 11 răniți la Dakar și o anvelopă explodată la Antalya (Video)

Seria neagră continuă pentru Boeing: 11 răniți la Dakar și o anvelopă explodată la Antalya (Video)

Seria incidentelor negre pare să nu mai ia sfârşit pentru marca Boeing. Un avion al constructorului american a fost implicat în noaptea de miercuri spre joi într-un accident pe aeroportul din Dakar, capitala Senegalului. 11 oameni au fost răniţi, iar aeroportul a fost închis.

Ulterior, joi, o anvelopă din faţă a unui Boeing 737 a explodat la aterizare pe un aeroport din sudul Turciei. Din fericire, aici, nu există victime.

ADVERTISING

Avion ieşit de pe pistă în Senegal

În primul incident a fost implicat un Boeing 737-300, cu 78 de pasageri la bord, care a depăşit violent pista în timpul decolării de pe aeroportul internaţional Blaise Diagne din Dakar, Senegal.

Într-un comunicat de presă, autorităţile locale au anunţat că 11 persoane au fost rănite. Patru dintre acestea se află în stare gravă.

Într-o înregistrare video postată pe reţelele sociale, fuzelajul Boeing-ului aparţinând companiei aeriene senegaleze TransAir pare să fie grav avariat, relatează AFP.

Conducerea aeroportului Blaise Diagne a anunţat că a fost deschisă o anchetă pentru a determina cauzele accidentului.

ADVERTISING

"Redeschiderea aeroportului este aşteptată în următoarele ore", a adăugat conducerea aeroportului.

Anvelopă explodată în Turcia

Al doilea incident are în prim plan o anvelopă din faţă a unui avion Boeing 737 care a explodat la aterizare, pe aeroportul Alanya-Gazipasa din Antalya.

Ministrul turc al Transporturilor a precizat că nu au existat victime şi toţi cei 190 de pasageri şi membri ai echipajului au fost evacuaţi.

Trenul de aterizare din faţă al avionului companiei Corendon Airlines, care sosise din Köln, a fost avariat la aterizarea , a afirmat ministrul Uraloglu.

ADVERTISING

Evaluările iniţiale au arătat că pista nu a fost deteriorată, însă a fost închisă temporar, relatează Reuters.

După incidentul de joi, zborurile au fost deviate către principalul aeroport din Antalya şi alte aeroporturi din apropiere, a mai spus ministrul.

Corendon a afirmat că avionul s-a oprit în siguranţă pe pistă după ce anvelopa a explodat.

Experţii afirmă că situaţiile în care anvelopele explodează la aterizare sunt relativ comune şi necesită, de obicei, reparaţii minore, însă pot conduce în unele cazuri la evacuarea pasagerilor.

Două incidente cu Boeing şi ieri

Miercuri, un avion aparţinând producătorului american a fost nevoit să aterizeze la Istanbul fără roţile din faţă, după ce trenul de aterizare nu s-a deschis.

În aceeaşi zi, un Boeing 787-900 aparţinând companiei aeriene franceze Air France a fost nevoit să se devieze ruta şi să aterizeze de urgenţă la Iqaliuit, în nordul îndepărtat al Canadei, după ce a fost detectat un miros de ars în cabină.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇