Încă un incident pentru Boeing: Toboganul de evacuare s-a desprins imediat după decolare

Încă un incident pentru Boeing: Toboganul de evacuare s-a desprins imediat după decolare

O aeronavă a companiei Delta Airlines a pierdut compartimentul extern al toboganului de evacuare la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul JFK din New York.

Avionul Boeing 767 cu 183 de oameni la bord, care se îndrepta spre Los Angeles, s-a întors de urgență la New York, după ce piloții au simțit o vibrație din zona toboganului de evacuare a avionul fabricat în 1990, potrivit reprezentanților Administrației Aviatice Federale, citați de AP. Pasagerii și-au reluat călătoria cu un alt avion.

Compania aviatică a anunțat că avionul a fost scos din uz și este în prezent evaluat, fiind lansată o investigație cu privire la cauzele incidentului.

ADVERTISING

Toboganele de evacuare se deschid automat în cazul unei aterizări de urgență, pentru ca pasagerii să poată fi scoși rapid din avion.

Siguranța aeronavelor Boeing a ridicat recent semne de îngrijorare, după ce un denunţător a susținut că ă firma a folosit scurtături la fabricarea unor modele de avioane, avertizând că riscurile ar putea deveni catastrofale pe măsură ce avioanele îmbătrânesc. În ultima perioadă au avut loc mai multe incidente care au vizat avioanele produse de companie.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇