Cătălin Drulă nu înțelege demisia lui Cioloș: Guvernarea se câștigă, nu se primește cadou

Cătălin Drulă nu înțelege demisia lui Cioloș: Guvernarea se câștigă, nu se primește cadou

Președintele USR, Cătălin Drulă, consideră că prin demisia sa Dacian Cioloș încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii trei ani – „Ne-am unit și mergem la victorie”, sloganul din 2019 al Uniunii Salvați România.

„Mărturisesc că este de neînțeles politic acest gest. Suntem într-un moment critic pentru România. USR este Opoziția democratică, cea care luptă pentru modernizarea României cu colosul sistemului PSD-PNL. Numai de spargere și fragmentare nu e nevoie când e atât de muncă în lupta care contează. România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică, de orgolii și vanități”, a scris liderul USR într-un comunicat.

ADVERTISING

"Suntem abia la mijloc de drum. Avem în spatele nostru voturile a sute de mii de oameni care trebuie reprezentați în continuare. Avem de îndeplinit rolul extraordinar de important de opoziție democratică la un guvern cu o majoritate uriașă în parlament și care nu are nicio soluție pentru bunăstarea oamenilor. Ne luptăm cu o guvernare coruptă și ineptă și în lupta asta e nevoie de fiecare dintre noi. Nu e ușor, dar n-am intrat în politică așteptându-ne să fie", a mai scris Cătălin Drulă.

Acesta arată că USR trebuie să se pregătească de guvernare, iar "guvernarea se câștigă, nu se primește cadou".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Politica, așa cum o înțeleg eu, e luptă zilnică, maraton de durată și, mai ales, un joc de echipă. Politica se face pe stradă, în parlament, în consiliile locale și în arena publică de aici din România. E un mediu neplăcut uneori, ostil adesea, dar dacă fiecare dintre noi și-ar întoarce privirea atunci când lucrurile nu merg așa cum ne-am dori, ar însemna că predăm această țară personajelor de tip Ciolacu și Ciucă. Eu, unul, n-am de gând să fac așa ceva", a transmis Drulă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇