Au fost deschise centre de testare Covid în mai multe spitale din Capitală, după ce oamenii așteaptau peste 72 de ore la domiciliu

Au fost deschise centre de testare Covid în mai multe spitale din Capitală, după ce oamenii așteaptau peste 72 de ore la domiciliu

Ministerul Sănătăţii a anunțat că de azi vor fi deschise centre de testare pentru pacienţi cu simptome ușore de Covid-19 la mai multe spitale din Capitală.

Măsura a fost luată după ce la call-center-ul DSP Bucureşti au fost înregistrate peste 2.000 de solicitări în vederea testării a aproximativ 6.000 de persoane potenţial infectate cu SARS Cov-2, iar timpul de aşteptare a trecut de 72 de ore.

”În momentul de faţă call-center-ul de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) înregistrează peste 2.000 de solicitari pentru circa 6000 de persoane potenţial infectate cu SARS Cov-2.

ADVERTISING

Pentru scurtarea timpului de aşteptare şi pentru a asigura accesul rapid la serviciile medicale ale pacienţilor Covid-19, Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti DSPMB, să înfiinţeze centre de recoltare a probelor biologice de la pacienţii simptomatici la mai multe spitale din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov”, precizează MS într-un comunicat.

Pacienţii cu forme uşoare de boală vor fi îndrumaţi, dacă se pot deplasa cu mijloace de transport proprii, către aceste centre de către operatorii de la call-center-ul DSPMB. Li se vor recolta probe biologice, după care se întorc la domiciliu, iar ulterior li se va comunica rezultatul de către directţa de sănătate publică.

ADVERTISING

Pentru pacienţii nedeplasabili sau cei care solicită în mod expres testare la domiciliu, Serviciul de Ambulață va asigura în continuare prelevarea probelor biologice şi acordarea asistenţei medicale.

Numărul de telefon al call-center-ului DSPMB este 021 9462.

Iată Lista spitalelor din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov care au centre de testare si programul de functionare a acestora

Autoritățile au anunțat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, un bilanț Covid de peste 19.000 de cazuri și zeci de morți.

ADVERTISING

Însă, deși ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunța că spre finalul săptămânii cazurile vor crește, pentru că va fi depășit pragul de 100.000 de teste, cazurile de sâmbătă sunt rezultate din procesarea unui număr mai mic de teste decât vineri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇