Liderul AUR, după consultări: Iohannis ne-a spus ca nu știe niciun lider politic Orban, doar pe consilierul sau, Leonard Orban

Liderul AUR, după consultări: Iohannis ne-a spus ca nu știe niciun lider politic Orban, doar pe consilierul sau, Leonard Orban

George Simion, președintele AUR, a declarat la finalul consultărilor de la Cotroceni (foto) că delegația partidului său i-a propus președintelui formarea unui guvern de specialiști condus de un independent, dar mai întâi președintele Iohannis să îi ceară lui Florin Cîțu să demisioneze, ca să nu mai poată rămâne interimar pe termen nedefinit.

”Avem impresia ca suntem consultați de formă. Noi am făcut o propunere suficient de clară, ca să trecem peste iarna – un guvern de specialisti”, a declarat George Simion, în fața Palatului Cotroceni.

Liderul AUR a mai dezvăluit că a menționat în timpul discuțiilor cu președintele numele lui Ludovic Orban, dar ”dl Iohannis ne-a spus ca nu știe niciun lider politic Orban, doar pe consilierul sau, Leonard Orban (fratele fostului președinte al PNL, n.red)”.

ADVERTISING

George Simion a spus că el și colegii săi au propus soluții, cum ar fi un guvern de specialiști, dar, a subliniat el ”primul semn este să îi ceară demisia de urgență lui Florin Cîțu, pentru că atât timp cât rămâne interimar țara e în pericol”.

”Acel om a fost demis democratic de Parlament și nu pare să fie în toate facultățile mentale”, a argumentat George Simion.

Întrebat de jurnaliști cum a reacționat Klaus Iohannis, liderul AUR a răspuns: ”A făcut un rictus și și-a declinat orice responsabilitate”.

Probabil va ieși să spună în fața țării că această rundă a fost un eșec și vor mai fi consultări. Ce să se mai întâmple? Gata, am spus ce aveam de spus. Klaus Iohannis să iasă la ora 18:00 să nominalizeze un premier. Să își ia în serios rolul de mediator”, a mai declarat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă AUR se mai gândește la suspendare, George Simion a răspuns că mai întâi așteaptă ”bunăvoință din partea lui Klaus Iohannis; dacă nu vom vedea, nu excludem nicio posibilitate”.

La rândul său, Claudiu Târziu a susținut că AUR a fost ”singurul partid care a venit cu o soluție pe masă”, trecând peste faptul că USR s-a dus cu o propunere de premier (Dacian Cioloș) și de program de guvernare.

”Dl președinte a admis că celelalte partide nu au soluții, că e foarte complicat să se alcătuiască o coalitie de guvernare. Noi am venit cu propunerea de premier independent, care poate să adune un guvern de specialiști asumati de către toate partidele. Președintele urmează să cugete”, a mai spus el.

ADVERTISING

Pe de altă parte, George Simion s-a lansat în ”premoniții”, susținând că ”vor să îl țină unii pe Cîțu în continuare, spunând că nu există altă variantă”, dar, a adăugat el, ”majoritatea parlamentară achiesează la ideea unui guvern de specialiști, condus de un independent”.

”Dacă vine cu orice altă varianta, înseamnă că am asistat la o butaforie”, a concluzionat liderul AUR.

Președintele a declarat zilele trecute că nu știe ”dacă prima rundă de consultări va duce la o soluţie”.

Dacian Cioloș a anunțat luni la prânz că USR merge la consultări cu propunere de premier și un pachet de măsuri foarte clare, în timp ce liderul PNL Florin Cîțu a declarat după consultări că: Nu am avansat o propunere de premier la Cotroceni. Vom face ceea ce este mai bine pentru PNL și pentru români

Urmărește principalele momente și declarații legate de consultările de azi pe Spotmedia.ro: LIVE Iohannis și partidele încearcă să găsească un nou premier. Iese azi fum alb?

Alte articole pe tema crizei politice:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇